Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Az Egyesült Államok Fellebbviteli Bíróságának határozata: a közösségimédia-vállalatok a továbbiakban nem blokkolhatják a felhasználókat
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Egy amerikai fellebbviteli bíróság helybenhagyott egy texasi törvényt, amely megtiltja a nagy közösségimédia-vállalatoknak, hogy "nézőpont" alapján blokkolják vagy cenzúrázzák a felhasználókat -  írja a Reuters news.ro

Az Egyesült Államok Fellebbviteli Bíróságának határozata: a közösségimédia-vállalatok a továbbiakban nem blokkolhatják a felhasználókat

A New Orleans-i 5. kerületi fellebbviteli bíróság egyhangú döntése lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága döntsön a törvényről, amelyre konzervatívok és jobboldali kommentátorok szerint azért van szükség, hogy a "Big Tech" cégek ne nyomják el a felhasználók véleményét.

"Elutasítjuk azt a felfogást, hogy a vállalatoknak szabad joguk van arra, hogy cenzúrázzák az emberek mondanivalóját" - írta a Donald Trump korábbi elnök által kinevezett Andrew Oldham bíró az ítéletben.

A texasi törvényt az állam republikánus vezetésű törvényhozása fogadta el, és a republikánus kormányzó írta alá.

A törvényt megtámadó és a pénteki ítéletben vesztes technológiai csoportok közé tartozik a NetChoice és a Computer & Communications Industry Association, amely tagjai között tartja számon a Meta tulajdonában lévő Facebookot, a Twittert és az Alphabet csoporthoz tartozó YouTube-ot.

A vállalatok igyekeztek fenntartani a jogukat, hogy szabályozzák a felhasználói tartalmakat, ha úgy vélik, hogy azok erőszakhoz vezethetnek, arra az aggodalomra hivatkozva, hogy a szabályozatlan platformok lehetővé teszik a szélsőségesek, például a náci támogatói, a terroristák és az ellenséges külföldi kormányok propagandáját.

A szövetség pénteken közölte, hogy nem ért egyet azzal, hogy a magáncégeket arra kényszerítsék, hogy minden nézőpontot egyformán kezeljenek. "

"Az "Isten áldja Amerikát" és a "Halál Amerikára" egyaránt egy-egy nézet, de nem bölcs dolog, sőt alkotmányellenes, hogy Texas állam arra kényszerítsen egy magánvállalkozást, hogy egyformán kezelje ezeket" - áll a közleményben.

Egyes konzervatívok a közösségi médiavállalatok gyakorlatát visszaélésszerűnek bélyegezték, rámutatva arra, hogy a Twitter nem sokkal azután függesztette fel véglegesen Trumpot a platformról, hogy 2021. január 6-án a hívei tömegével megtámadta az amerikai Capitoliumot.
A Twitter a "további erőszakra való felbujtás kockázatát" jelölte meg indokként.

A texasi törvény megtiltja a legalább 50 millió havi aktív felhasználóval rendelkező közösségi médiavállalatoknak, hogy "nézőpont" alapján "cenzúrázzák" a felhasználókat, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók vagy a texasi főügyész beperelje őket a törvény betartatása érdekében.

Ken Paxton texasi főállamügyész a Twitteren "az alkotmány és a szólásszabadság hatalmas győzelmeként" üdvözölte a döntést.

 

Könyvjelző