Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Az Egyesült Államok gyakorlatilag hadat üzent Oroszországnak - mondta egy volt CIA-ügynök
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

"Arra kérem Amerikát, hogy tegye meg ma este, hogy tegye félre a Putyin vagy Zelenszkij, vagy Ukrajna vagy Oroszország iránti gyűlöletét" – mondta.

Az Egyesült Államok gyakorlatilag hadat üzent Oroszországnak - mondta egy volt CIA-ügynök

Bryan Dean Wright volt CIA-ügynök úgy véli, hogy az Egyesült Államok hadat üzent Oroszországnak.

Ukrajna a világ egyik legnagyobb hadseregének teljes haragjával néznek szembe, de Ukrajna harcosai erőteljesen védekeznek. Mindez valószínűleg nem lenne lehetséges a Nyugat segítsége nélkül, mivel Ukrajna nem különösebben gazdag nemzet. Amerikai gyártmányú rakéták, lőszerek és más létfontosságú felszerelések segítettek az országnak megállítani Oroszország előrenyomulását.

A Tucker Carlson Tonight című műsorban Wright azt mondta Carlsonnak, hogy Ukrajna amerikai felfegyverzése háborús nyilatkozatnak felel meg.

"A forró háború lehetősége valós és napról napra valóságosabbá válik" - mondta.

A "forró háború" a "hidegháború" helyett magában foglalná, hogy az Egyesült Államok és az orosz csapatok ténylegesen egymásra lőnének.

"Arra kérem Amerikát, hogy tegye meg ma este, hogy tegye félre a Putyin vagy Zelenszkij, vagy Ukrajna vagy Oroszország iránti gyűlöletét" – mondta.

Azt mondta, hogy az a segély, amelyet az Egyesült Államok Ukrajnának küld, egyenértékű a hadüzenettel.

"Értsétek meg, hogy gyakorlatilag hadat üzentünk Oroszországnak. Három dolgot tettünk. Először is, megbénítottuk a gazdaságukat. Kettő, benyomjuk ezeket a fegyvereket. És harmadszor, ez nem kapott sok sajtót. Taktikai hírszerzést adunk az ukrán kormánynak, hogy X-et tegyünk egy orosz katona homlokára és orosz felszerelést. Hadd mondjam el, hogy kicsit másképp. Kémeink és műholdjaink segítenek az ukránoknak megölni az oroszokat. Ezért hadat üzentünk" – mondta.

Azt mondta, hogy a Pentagon fogja eldönteni, hogy milyen háború lesz Oroszországgal, de azzal érvelt, hogy az Egyesült Államokat "kecskepásztorok" győzték le Afganisztánban.

"De ez azt jelenti, hogy fiatalok halnak meg, és erről is beszélnünk kell, mert a washingtoni népünk nem lesz az, aki áldozatot hoz" - mondta.

A múlt héten Oroszország arról tájékoztatta az Egyesült Államokat, hogy legitim katonai célpontnak tekinti az Ukrajnába fegyvereket szállító amerikai konvojokat.

"Figyelmeztettük az Egyesült Államokat, hogy az Egyesült Államok által szervezett ukrajnai elárasztás egyes országok fegyvereivel nemcsak veszélyes lépés, hanem olyan akció is, amely ezeket a konvojokat legitim célponttá teszi" - mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Az amerikai védelmi minisztérium (DoD) nem kívánta kommentálni a hírt.
Az amerikai külügyminisztérium nem reagált a megkeresésre.

Egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő pénteken újságíróknak azt mondta, hogy "nincs jele" annak, hogy az oroszok fegyverszállítmányokat céloztak volna meg.

Forrás: Conservative Briefe

Könyvjelző