Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Az energiaválság leple alatt a globalista elit felszámolná a középosztályt és a magántulajdont
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

A probléma viszont az, hogy az amerikaiak és az angolok szinte csak fegyvert adnak, és az európaiakra hárul Ukrajna víz felett tartása.

Az energiaválság leple alatt a globalista elit felszámolná a középosztályt és a magántulajdont

Az uniós ársapka egy rejtett szankció, aminek az a lényege, hogy ki akarják kerülni a jogos magyar fenntartásokat – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban az európai energiahelyzetről. A politológus szerint úgy, ahogyan a globális minimumadónál a megerősített együttműködéssel, Brüsszel most is ki akarja kerülni a magyar vétót. Kiszelly Zoltán beszélt még az ukrajnai válsághelyzetről, és arról is, milyen új világot akarnak ráerőltetni az emberekre a globalista elit tagjai.

A háború kitörése és a szankciók bevezetése után a nyugati világ arra számított, hogy Oroszország csakhamar megrokkan a gazdasági teher alatt, ehelyett mára, több hónap után nyilvánvalóvá vált: a sok milliárd dolláros nyugati pénzügyi és katonai támogatás ellenére Ukrajna az, amely a teljes gazdasági összeomlás szélére került. Kiszelly szerint az oroszok stratégiát váltottak, és már a civil infrastruktúrát is támadják: a víz- és áramellátást, feltehetően a fűtőerőműveket. Ez egy durvább szakasza lesz a háborúnak, amely még jobban érinti majd a civil lakosságot és a gazdaságot. A hátországot nagyobb károk érik, ezáltal a lakosságot is. Áram nélkül a cégek nem tudnak működni, ezáltal pedig a gazdaságot is nagyobb károk érik -véli a politológus. Ezért akarnak külső finanszírozást az ukránok.

A probléma viszont az, hogy az amerikaiak és az angolok szinte csak fegyvert adnak, és az európaiakra hárul Ukrajna víz felett tartása, tehát a költségvetési lyukak betömése, ami eddig 5 milliárd euró volt havonta, most már 7 és 9 milliárdról beszélünk. 

MAGYARORSZÁGON AZ ENERGIA ÁRA JELENT PROBLÉMÁT
Kiszelly szerint viszont Magyarországon nem arról kell beszélni, hogy nincs elég energia, hanem nálunk egy árprobléma van, amit az elhibázott uniós energiapolitika és a szankciós politika okoz. Valójában Magyarországon nem az ellátással, hanem az árakkal van a gond. 

A SZANKCIÓK OKOZZÁK A GONDOT
Egyrészt ez a marginális árrendszer miatt van, mert az Unió összekötötte az egyéb áram árát a legdrágább gázerőművek által előállított áram árával. Sokan feszegették már azt a kérdést, hogy ezt szét kellene választani, és így rögtön többféle áram is olcsóbb lenne. Másrészt pedig fontos, hogy amióta a szankciókat lebegteti Brüsszel, azóta szállnak el az árak. Most már a gáznak is nekifutnak, csak ott nem szankciókról beszélnek, hanem ársapkáról. Az oroszok, a norvégok és a katariak is egyből mondták a javaslat hallatán, hogy nem akarnak piaci ár alatt eladni. Hiába trükközik Brüsszel, hogy az összes gázra kivesse az ársapkát -nem csak az oroszra, ahol egyhangú szavazásra van szükség -, hogy többségi szavazással ezt megtehesse, nem igen van esély.

Kiszellynek az ársapkáról egyébként az a véleménye, hogy egy rejtett szankció, aminek a lényege az, hogy ki akarják kerülni a jogos magyar fenntartásokat.

Budapest ugyanis nem akar energiaszankciókról tárgyalni sem, pláne úgy, hogy a kivezetésre szánt orosz energiának sem mennyiségben, sem árban nincsen megfelelő alternatívája
-tette hozzá-

Úgy, ahogyan a globális minimumadónál a megerősített együttműködéssel, most is ki akarják kerülni a magyar vétót, de nem baj, mert ha ők a kútba ugranak, akkor nekünk nem kell attól utánuk ugrani.  Ha tehát Brüsszel 15 százalékra akarja emelni a társasági adót, tegyék meg, de nekünk nem kell azt 9-ről 15-re emelni.

AZ ÉLELMISZERT ÉS AZ ENERGIÁT IS KORLÁTOZNI AKARJA A GLOBALISTA ELIT
Lift helyett használjanak lépcső és hasonló javaslatok születnek az energiatakarékosság érdekében, ami a politológus szerint egy Great Reset, vagyis egy Nagy Újraindítás, a globalista elitek terve, miszerint az energiát és most már az élelmiszert is korlátozni akarják. Az energia- és élelmiszerellátás korlátozásával a régi megszokott világot fel akarják váltani egy teljesen új társadalommal, ahol a tulajdon megszűnik.

Kvázi egy neomarxista társadalmat akarnak létrehozni, ahol -ahogyan mondják- “nincstelen leszel, de boldog”. A magas energiaárakkal felszámolják a középosztályt, a magántulajdont. 

Az éttermek, családi cégek most mennek csődbe, és a „platform alapú gazdaságban” mindent bérelni kell majd. Nagy konszernek által uralt platformokhoz való hozzáféréstől függünk majd, mint az Amazon, vagy a Facebook. Tőlük függ majd, hogy beengedik-e a termékedet; adnak-e bérbe autót, vagy lakást; esetleg letiltanak-e ideiglenesen, vagy végleg. Tehát egy új társadalmat akarnak létrehozni anélkül, hogy megkérdeznék: ezt akarják-e az emberek? A legdurvább, hogy a covid és a háború örve alatt teszik ezt -fűzte hozzá Kiszelly.

Forrás: Origo, fotó: 888.hu

Könyvjelző