Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Az EU és a NATO új koalíciót alkot az Oroszország elleni háborúhoz
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Az EU és a NATO lépései lényegében egy “új koalíció” megalakulását jelentik Oroszország ellen.

Az EU és a NATO új koalíciót alkot az Oroszország elleni háborúhoz

– mondta Szergej Lavrov külügyminiszter pénteken újságíróknak, amikor a Brüsszel által tett lépéseket Adolf Hitler náci diktátornak a Szovjetunió megtámadása előtti lépéseihez hasonlította.

MOSZKVÁNAK “NINCSENEK ILLÚZIÓI” AZZAL KAPCSOLATBAN, HOGY AZ EU-N BELÜLI “OROSZGYŰLÖLŐ ÉRZELMEK” A KÖZELJÖVŐBEN ELOSZLANAK – MONDTA LAVROV.
Oroszország szorosan figyelemmel fogja kísérni az EU és a tagjelölt államok által tett valamennyi “valós lépést” – tette hozzá, valószínűleg Ukrajnára utalva, amely csütörtökön kapta meg az uniós tagjelölti státuszt.

“HITLER AZ EURÓPAI NEMZETEK JELENTŐS RÉSZÉT, HA NEM A TÖBBSÉGÉT A ZÁSZLAJA ALÁ GYŰJTÖTTE A SZOVJETUNIÓ ELLENI HÁBORÚRA” – MONDTA A KÜLÜGYMINISZTER, HOZZÁTÉVE, HOGY “MOST AZ EU A NATO-VAL EGYÜTT EGY MÁSIK – MODERN – KOALÍCIÓT ALKOT AZ OROSZORSZÁGI FÖDERÁCIÓVAL SZEMBENI PATTHELYZETRE ÉS VÉGSŐ SORON HÁBORÚRA”.

Lavrov megjegyzései alig egy nappal azután hangzottak el, hogy az ENSZ égisze alatt a térségbe való beavatkozásra tett kísérletnek bélyegezte azt a javaslatot, amely szerint nemzetközi tengeri koalíciót kellene összeállítani az ukrán gabonát szállító hajók kíséretére a Fekete-tengeren. Az ukrán gabonaexport elősegítése érdekében nincs szükség ilyen tervekre – érvelt, hozzátéve, hogy Moszkva garantálja a hajók biztonságát egészen a Törökország által ellenőrzött Boszporuszig.

A hónap elején a miniszter azt is kijelentette, hogy Washington arra törekszik, hogy az ukrajnai konfliktust felhasználva megfossza Oroszországot független státuszától a nemzetközi színtéren, és arra kényszerítse, hogy az Egyesült Államok által meghatározott szabályok szerint játsszon. Amerika és szövetségesei nem lesznek sikeresek egy ilyen törekvésben – figyelmeztetett akkor.

Oroszország február végén indított katonai hadműveletet, miután Ukrajna nem hajtotta végre az először 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki Donbassz köztársaságok függetlenségét. A német és francia közvetítéssel létrejött jegyzőkönyvek célja az volt, hogy a szakadár régiók különleges státuszt kapjanak az ukrán államon belül.

A Kreml azóta követeli, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO-hoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezi.

Az Egyesült Államok és szövetségesei a fejleményekre úgy reagáltak, hogy példátlan számú szankcióval sújtották Oroszországot, amelyek a banki és pénzügyi ágazatot, valamint a légi és űrkutatási ágazatot célozzák. Az USA és Kanada embargót rendelt el az Oroszországból származó olaj- és gázimportra. Az EU követte a példát, és június elején részleges embargót vezetett be az orosz olajra.

A nyugati országok az orosz hadművelet kezdete óta fegyverekkel is ellátják Ukrajnát.

/Orosz Hírek

 

Könyvjelző