Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Az Európai Tanács elnöke szerint világháborúhoz vezethetne, ha teljesítenék az ukránok kérését
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Ukrajna repüléstilalmi zónává nyilvánítása NATO-döntés, de egy ilyen lépéssel az eszkalációt és egy harmadik nemzetközi háborút kockáztatnának - mondta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön.

"Nem állunk háborúban Oroszországgal. A valóság az, hogy Oroszország egy vad háborút indított Ukrajna ellen. Ukrajna nem NATO-tag, ezért extrém mód oda kell figyelnünk a helyzetre. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, de figyelembe kell vennünk, hogy Oroszország nukleáris nagyhatalom, és nagyon fontos, hogy elkerüljük a harmadik nemzetközi háborút" - mondta Michel a CNN szerint.

ELMONDTA, HOGY BÁR EZT A DÖNTÉST A NATO-NAK KELL MEGHOZNIA, DE A SZERVEZETNEK TUDNIA KELL, HOGY EGY ILYEN LÉPÉS TÚL MESSZIRE VEZETNE.

Elmondta, hogy továbbra is a diplomácia eszközeit alkalmazzák, és megadnak minden támogatást Ukrajnának. A cél, hogy minél előbb tűzszünet szülessen, és minél előbb elindulhassanak a tárgyalások.

Az ukrán elnök sürgeti a nyugati hatalmakat, hogy nyilvánítsák repüléstilalmi területté Ukrajnát, miközben az oroszok bombázzák a városaikat. A kérése eddig nem talált meghallgatásra.

Michel elmondta továbbá, hogy Európa biztonságát ugyan a NATO szavatolja, de az európai országoknak többet kell költeniük katonai célokra. Emellett azt is elmondta, hogy Putyin elszámolta magát, ugyanis nem sikerült megosztania Európát, a fájdalmas szankciók meglepték őt.

Könyvjelző