Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Az Instagram kiakadt az oroszországi betiltása miatt
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Moszkva azután döntött a betiltás mellett, hogy a Meta lehetővé tette az oroszok elleni gyűlöletbeszédet közösségi média platformjain.

Az Instagram kiakadt az oroszországi betiltása miatt

Az Instagram “helytelennek” ítélte Moszkva döntését a Meta tulajdonában lévő közösségi hálózat betiltásáról, azzal érvelve, hogy az oroszok millióit érintené.
“Hétfőn az Instagramot blokkolni fogják Oroszországban” – mondta Adam Mosseri, az Instagram vezetője egy pénteki közleményben.

“Ez a döntés 80 millió oroszországi embert szakít el egymástól és a világ többi részétől, mivel az oroszországi felhasználók ~80%-a követ egy Instagram-fiókot az országán kívül. Ez helytelen”.

Az orosz főügyész a héten hivatalosan kérte a Meta – a Facebook, az Instagram és a WhatsApp tulajdonosa – szélsőséges szervezetként való megjelölését, miután a cég megváltoztatta a szabályzatát, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók erőszak elkövetésére szólítsanak fel orosz állampolgárok ellen.

A Facebookot már korábban blokkolták az országban, az Instagram hétfőn követi a sorsát: az orosz médiafelügyelet két napot adott a felhasználóknak arra, hogy visszaszerezzék az adataikat és másik platformra irányítsák követőiket.

A Meta szóvivője, Andy Stone pénteken megerősítette, hogy a vállalat “átmenetileg engedélyezte a politikai véleménynyilvánítás olyan formáit, amelyek normális esetben sértik a szabályainkat, például az gyűlöletbeszédet, mint például a “Halál az orosz megszállókra”.”

Kitartott azonban amellett, hogy a közösségi médiaóriás nem engedélyezi az orosz civilek és az ukrajnai orosz hadifoglyok elleni “valódi erőszakra történő felhívásokat”. 

A Reuters, amely elsőként számolt be a cég gyűlöletbeszéd-politikájának frissítéséről, belső vállalati e-mailekre hivatkozva, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök és Alekszandr Lukasenko belorusz vezető halálára való felhívások is megengedettek lesznek. A Reuters riportja szerint a frissített irányelveket mintegy tucatnyi országban vezetik be, köztük Oroszországban, Ukrajnában, Magyarországon és Lengyelországban.

Könyvjelző