Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Az Ukrajnának szállított nagy hatótávolságú fegyverek az USA-t harcoló féllé teszik – Hova vezethet?
Olvasási idő: körülbelül 14 perc

„Elég veszélyes játékot játszunk Ukrajnában”

Az Ukrajnának szállított nagy hatótávolságú fegyverek az USA-t harcoló féllé teszik – Hova vezethet?

Az Egyesült Államok egy új, 600 millió dolláros fegyvercsomagot biztosít Ukrajnának. A döntés mögött nem áll demokratikus intézmény szavazása. A csomag 15,1 milliárd dollárra növeli az Ukrajnának az orosz támadás kezdete óta folyósított katonai segélyek teljes összegét.

 Az új csomagot az „elnöki lehívási jogkörön” keresztül küldik Ukrajnának, amely lehetővé teszi, hogy Biden elnök közvetlenül az amerikai katonai készletekből küldjön fegyvert egy másik országba.
 
A Fehér Ház közlése szerint ez volt a 21. alkalom, hogy az Egyesült Államok a saját készleteiből biztosított fegyvereket Ukrajnának. A Pentagon szerint az új fegyvercsomag kiegészítő lőszereket biztosít a nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerekhez (HIMARS). A csomagban további 36 000 db. 105 mm-es tüzérségi lőszer, 1000 db. precíziós vezérlésű 155 mm-es tüzérségi lőszer, tüzérségi felderítő lokátorok, trélerek, drónok, aknamentesítő eszközök, robbanóanyagok, kézi lőfegyverek és lőszerek, éjjellátó eszközök, téli egyenruhák találhatóak.

 A csomag külön érdekessége, hogy M18 Claymore irányított, gyalogság elleni repeszaknákat is tartalmaz. A küldésre szánt M18A1 típus a robbanás bekövetkezése után 700 fémgolyót szór szét a környezetében. Ezek közül egy is elég ahhoz, hogy egy embert megöljön vagy súlyosan megsebesítsen a telepített eszköztől akár 100 méteres távolságon belül is. Eddig szinte minden csomagban szerepeltek ezek a fegyverek. A magyar híradásokban ezeket hibásan „gyalogság elleni lőszerekként tüntetik fel”.

 A CNN és az ukrán kormányzat már többször jelezte, hogy az oroszok tiltott gyalogsági aknákat használnak Ukrajnában. A Human Rights Watch még a konfliktus elején közzétette ezzel kapcsolatos jelentéseit: "Oroszországról ismert, hogy rendelkezik ezekkel az újonnan telepített taposóaknákkal, amelyek 16 méteres hatótávolságon belül válogatás nélkül ölhetnek és csonkíthatnak meg embereket". A HRW képviselői akkor hozzátették, hogy Ukrajna nem rendelkezik ilyen típusú eszközökkel. Steve Goose, a Human Rights Watch fegyverzeti igazgatója szerint "ezek a fegyverek nem tesznek különbséget a katonák és a civilek között, és évekre halálos örökséget hagynak maguk után". Az 1997-es nemzetközi aknatilalmi egyezmény átfogóan tiltja a gyalogsági aknák használatát, gyártását, felhalmozását és szállítását. Oroszország nincs a szerződéshez csatlakozott 164 ország között. "Az, hogy Oroszország Ukrajnában gyalogsági aknákat használ, szándékosan semmibe veszi az e fegyverek használatát tiltó nemzetközi normát" – tette hozzá akkor Goose.

 A Donyecki Népköztársaság területvédelmi parancsnoksága a nyár közepén jelezte, hogy „az ukrán hadsereg betiltott gyalogsági aknákat vetett be a Donyeck elleni támadásokban”. A donyecki területvédelem rámutatott, hogy Ukrajna 2005-ben ratifikálta az ottawai egyezményt, amely tiltja a gyalogsági aknák használatát, felhalmozását és gyártását. Az orosz médiában megjelent beszámolók szerint az ukrán hadsereg tömegesen alkalmazza a gyalogsági aknát, megpróbálva feltartóztatni az orosz előrenyomulást. Szombaton Kijevben járt Annalena Baerbock német külügyminiszter. A Kijev melletti Velika Dimerka település aknamezője közelében pedig kijelentette, hogy Oroszország aknákkal "szennyezi be" Kijev elővárosait, és szándékosan használ gyalogsági aknákat a polgári lakosság legyilkolása érdekében, és hogy látta, hogy még a gyerekjátékokat is felhasználták „csalinak” az oroszok, hogy az akna közelébe csalják a gyerekeket.

 A 600 millió dollárt a 40 milliárd dolláros ukrajnai segélytörvény által biztosított keretből vonják le, amelyet Biden elnök még májusban írt alá, de mivel ezek a források elfogytak, a kormányzat több pénzt kért a Kongresszustól.

A Biden-adminisztráció további 13,7 milliárd dollárnyi új segélyt kért Ukrajnának, amelynek több mint felét fegyverekre fordítják majd. Az új kérelem 4,5 milliárd dollárt tartalmaz az Ukrajnába eddig küldött készletek feltöltésére, 2,7 milliárd dollárt Kijev közvetlen katonai és hírszerzési támogatására (ez azt jelenti, hogy az USA „kifizeti saját magának” az ezzel kapcsolatos költségeket), valamint 4,5 milliárd dollár gazdasági támogatást biztosít az ukrán kormánynak. A fennmaradó 2 milliárd dollárt az Oroszország elleni szankciós kampány miatt felmerülő megnövekedett energiaköltségekre fordítják (konkrétan amerikai energetikai cégeket támogatnak belőle).

 Oroszország arra figyelmeztette a nemzetközi közvéleményt, hogy mivel az Egyesült Államok nagyobb hatótávolságú fegyvereket szállít Ukrajnának, újból átlépnek egy „vörös vonalat”. Az orosz külügyminisztérium szerint ilyen fegyverek biztosítása az Egyesült Államokat a konfliktus részesévé teszi.

 
„Ha Washington úgy dönt, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Kijevnek, azzal átlép egy vörös vonalat, és a konfliktus közvetlen részesévé válik. Egy ilyen forgatókönyv szerint kénytelenek leszünk ennek a ténynek megfelelően reagálni” – mondta Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

 Az ukránok által kért ATACMS rakétákat a már korábban biztosított HIMARS rakétakilövő rendszerekből is ki lehet lőni. Az Ukrajnában használt HIMARS-ok jelenleg olyan lőszerekkel vannak felszerelve, amelyek jelenleg csak 50 mérföld hatótávolságúak. Az amerikai tisztviselők korábban azt mondták, hogy nem küldenek Ukrajnának ATACMS-eket, mert attól tartanak, hogy Ukrajna a Föderáció települései ellen használhatja őket. A Biden-adminisztráció azonban nagy hajlandóságot mutat Kijev támogatásának fokozására, és ahogy a sikeres ukrán előretörés kapcsán kiderült, a háborúban való egyre aktívabb részvétel sem áll távol tőle.

 Kelley Beaucar Vlahos nemrégiben arról írt a responsiblestatecraft.org-on, hogy a Biden-adminisztráció a helytelen lépéseivel veszélyezteti a nemzet biztonságát, és egy újabb háborút kockáztat. Michael Anton volt Trump-tisztviselő a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián azt mondta, hogy Ukrajna és Kína stratégiái nem szolgálják az Egyesült Államok érdekeit.

 „Nincs okunk ennyire megbízni Washington nemzetbiztonsági intézményeiben. Valójában ez a vak bizalom és ez az elképesztő mértékű támogatás elfogadhatatlan és elszámoltathatatlan. Minden lépés a bürokrácia túlhatalmához vezet, ráadásul egy pusztító, örökké tartó háborút és annak következményeit is el kell majd viselnünk."

 Anton beszéde a jobboldal aggodalmát tükrözte a baloldal által kiépített „mélyállam” iránt, amelyet kormánypárti, többségében demokrata karrieristák alkottak, akik mind spirituális, mind földrajzi téren a D.C.-Maryland-Virginia (DMV) metróövezeten belül élnek, és nem érdeklik őket a nemzetbiztonság kérdései, mert robotpilóta üzemmódban csak az adott mély állam érdekeit szolgálják.
 
„Mi [konzervatívok] hajlamosak vagyunk arra, hogy úgy gondoljuk, hogy az ezeket a hivatalokat betöltő emberek nagy hazafiak és vigyáznak a biztonságunkra. Amíg azonban az elnök és az újonnan kinevezettek 'névlegesen ellenőrzik' az állam biztonságát felügyelő szerveket, nyilvánvalóvá vált, hogy a karrieristáknak jóval nagyobb hatalmuk van, mint amekkorát a demokratikus intézmények adtak nekik. Nehezen értem ezt a rezsimet. Ki a felelős a történtekért? Ki mondja meg, hogy merre menjünk? Ki hozza meg a végső döntéseket? Bármi is legyen a válasz, úgy tűnik, hogy ez az automatikus üzemmódban repülő robotpilóta egy elképzelt és már kibontakozó internacionalista rendet hivatott előmozdítani. Ennek azonban nincs köze az amerikai érdekekhez és az erre fordított eszközök csak elpazarolt erőforrások, amelyeket a nemzet valóságos gyarapítása érdekében is lehetne használni.”

 „Húsz év a Közel-Keleten, és nincs mit felmutatni, kivéve a szegénységbe süllyedt adófizetők millióit, valamint a megszámolhatatlan iraki és afgán polgári áldozatot. Ezek számára ez az egész új világrend létfontosságú, és fontosabb, mint az Egyesült Államok érdeke. Nincs alternatíva. Néhány barátom azt mondja, hogy egyszerűen csak hazudnak; nem igazán hisznek benne. De annyiszor hallottam őket erről szónokolni, hogy tényleg azt hiszem, hogy elhiszik. Végső soron nem számít, hogy cinikusak vagy igazi hívők, mert minden nap ugyanazt a pusztító politikát folytatják. Dollármilliárdokat küldünk halálos segélyként [Ukrajnának], és következetesen kimerítjük saját katonai készleteinket. Ez óriási problémát okoz.”

 „Elég veszélyes játékot játszunk Ukrajnában” – bizonygatta Anton. „Arra kérek a kedves hallgatóságot, hogy Putyin szemszögéből gondolja át, hogy most mit teszünk magunkkal. Ebben a helyzetben most mi vagyunk az ő ellenségei. De hol van az Egyesült Államok alapvető érdeke? [Ezt taps fogadta.] Figyelmeztetem Önöket, hogy a Kínával kapcsolatos politikánk is figyelmen kívül hagyja a háború nagyon is valós kockázatát. Aggaszt, hogy ezt a veszélyes játékot játsszuk. Mi amerikaiak nem tudjuk, mibe keveredünk, és egy igazi veszélyes örvénylésbe kerülhetünk.”

 Michael Anton szerint „több felnőttnek kell lenni a szobában”, aki felügyeli a karrieristákat. Lehet, hogy ez kevés lesz valódi megoldásnak.

 Hiába a svájci–osztrák–magyar tengely visszafogottsága a fegyverszállításokkal kapcsolatban, tisztázni kell a valóságos helyzetünket. Európa háborúban áll Oroszországgal. Nemcsak az amerikai, de az európai érdekek sem tartják vissza a „ropotpilóta üzzemódban repülő” európai vezetőket, hogy „valami más érdeket tartsanak” fontosnak a választópolgáraik érdeke helyett. A konfliktus szétterjedése tovább folytatódik, és az sem lehet túlságosan nagy eredmény, hogy erre a három országra esetleg nem irányulnak orosz nukleáris fegyverek, ugyanis „ide vagyunk szegezve” a probléma közepére.

Forrás: Szilaj Csikó

Könyvjelző