Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Az ukrán hadsereg háborúra készül, függetlenül attól, mit ígér a nagypolitika
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Azok, akik megélték és élik a mai napig a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust, nem hisznek senkinek: ez a mostani helyzet a legrosszabb emlékeiket idézi.

Azok, akik megélték és élik a mai napig a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust, nem hisznek senkinek: ez a mostani helyzet a legrosszabb emlékeiket idézi, habár az orosz vezetés újra és újra elismételi, hogy nem készül invázióra. Az ukrajnai határ mentén történt csapatösszevonást Moszkva egyrészt hadgyakorlatokkal, másrészt a NATO terjeszkedésével magyarázza.

Viktor Pylypenko egyike azoknak a fiatal ukránoknak, akik harcoltak a kelet-ukrajnai szeparatisták ellen még 2014-ben, amikor a kijevi tüntetéshullámból fegyveres konfliktus lett.

Azt meséli, szanitéc volt a frontvonalban. Illetve gránátvető és mentő, a kettő egyszerre, mert nem voltak elegen. Elsősegélynyújtás volt a feladata a tűzvonalban, nem egy bajtársa a kezei között halt meg. Nem idegen emberek, hanem a barátai. Azok a hónapok máig meghatározzák az életét.

 Azt mondja, az ember olyan, hogy képes hozzászokni bármihez, úgyhogy idővel ők is hozzászoktak mindenhez. De az összes barátja, aki csak szolgált a keleti fronton, viseli a nyomát az akkori borzalmaknak. Van, aki légnyomást kapott, más poszt traumás stressztől szenved, sokaknak rémálmaik vannak még mindig. Ez egy elég durva történet volt - teszi hozzá.

Az ukrán külügyminiszter azt mondta az uniós küldöttség látogatásakor, hogy a háború elkerülhető, ha a Nyugat továbbra is támogatja Ukrajnát. Dmytro Kuleba szerint az orosz fenyegetés lényegét tekintve az egész világot érinti, így a válasznak is globálisnak kell lennie. Ezért sulykolják szövetségeseiknek, hogy ami most Ukrajnával történik, az nem csak ennek az országnak a biztonságáról szól. Az egész euro-atlanti térség biztonsága a tét.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nemcsak diplomáciai eszközökkel, hanem fegyverrel is támogatja Ukrajnát ebben a pattanásig feszült helyzetben, és kemény szankciókat helyez kilátásba arra az esetre, ha az orosz hadsereg lerohanná Ukrajnát.

Moszkva szerint épphogy a NATO keleti terjeszkedése jelent biztonsági kockázatot Oroszország számára, ezért garanciákat vár az Észak-Atlanti Szövetségtől arra, hogy Ukrajnát nem veszi fel tagjai sorába, illetve, hogy nem telepít folyamatosan csapatokat és fegyvereket az Oroszországgal határos államokba.

Forrás: euronews.

Könyvjelző