Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Az USA figyelmeztette Oroszországot: a NATO teljes erejével fog fellépni
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A figyelmeztetés a lengyel határ közelében található ukrán katonai támaszpont elleni orosz légicsapás után érkezett.

Az USA figyelmeztette Oroszországot: a NATO teljes erejével fog fellépni

Jake Sullivan, Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója figyelmeztette Oroszországot, hogy a NATO “teljes erejével” lép fel, ha bármilyen csapást mérnének NATO-területre – akár szándékos, akár nem -, miután Moszkva megtámadott egy ukrán katonai támaszpontot a lengyel határ közelében.

A CBS “Face the Nation” című műsorában vasárnap Sullivant a műsorvezető Margaret Brennan arról kérdezte, hogy a jelenlegi amerikai politika szerint “a lengyel területre vagy légtérbe irányuló bármilyen csapás, legyen az szándékos vagy nem szándékos” a NATO elleni támadásnak minősül-e.

“Az elnök többször is világossá tette, hogy az Egyesült Államok szövetségeseinkkel együtt fog működni, hogy megvédje a NATO minden egyes centiméterét, és ez minden centimétert jelent” – válaszolta Sullivan, kifejtve, hogy “ha katonai támadás érné a NATO területét, az az 5. cikkely érvénybe lépését vonná maga után, és a NATO-szövetség teljes erejét bevetnénk a válaszlépéshez”.

Arra a kérdésre, hogy a NATO akkor is “teljes erővel” lépne-e fel Oroszország ellen, ha egy ilyen csapás véletlen lenne, Sullivan azt mondta: “Nézze, csak annyit mondok, hogy ha Oroszország megtámadná, tüzelne, lőne a NATO területére, a NATO-szövetség erre válaszolna”.

Az orosz erők vasárnap légicsapást hajtottak végre a lengyel határtól nagyjából 10 mérföldre fekvő javorivi katonai lőtér ellen, amely a Nemzetközi Békefenntartó és Biztonsági Központ néven is ismert. Kijev szerint a támadásban 35-en meghaltak és 130-an megsebesültek, míg az orosz hadsereg azt állította, hogy akár 180 külföldi harcost is megöltek a nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapásban. Kijev az utóbbi állítást visszautasította.

Az incidensre reagálva Lengyelország külügyminiszter-helyettese több NATO-alakulat és -felszerelés elhelyezésére szólított fel az ukrán határhoz, hogy “megmutassuk Oroszországnak, hogy elég erősek vagyunk az elrettentéshez”.

 Washington figyelmeztetése néhány nappal azután hangzott el, hogy egy felderítő drón Ukrajnából repülve lezuhant a horvátországi Zágrábban, ami után azzal vádolta meg az Egyesült Államok vezette katonai szövetséget, hogy lassan reagál. Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök “tiszta és egyértelmű fenyegetésnek” nevezte az incidenst, amely nem járt károkkal vagy áldozatokkal. A drón eredete azonban tisztázatlan, és mind Ukrajna, mind Oroszország tagadta a kilövését. Horvátország 2009 óta NATO-tag.

Forrás: Orosz Hírek

Könyvjelző