Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Az USA nem engedi tárgyalni az ukránokat, már senki sem hisz Kijev függetlenségében
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

El fogják húzni a tárgyalásokat. Úgy gondolom, hogy az amerikaiak sem engedik meg nekik hogy tárgyaljanak.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán pozitív lépésnek nevezte Volodimir Zelenszkij hajlandóságát arra, hogy biztonsági garanciákat kapjon, és kijelentette, hogy Moszkva kész a tárgyalásokon megvitatni ezt.

“Az a tény, hogy Zelenszkij elnök kijelentette, hogy kész, vagy inkább biztonsági garanciákat szeretne kapni, úgy vélem, hogy ez pozitív lépés. Tárgyalóink készen állnak arra, hogy a második körben megvitassák ezeket a garanciákat az ukrán képviselőkkel. De az ukrán képviselők ismét, mint az első találkozón, még nem erősítették meg a második forduló megtartását. El fogják húzni a tárgyalásokat. Úgy gondolom, hogy az amerikaiak sem engedik meg nekik [hogy tárgyaljanak]. Most már senki sem hisz Kijev függetlenségében” – mondta Lavrov az Al Jazeera televíziónak adott interjúban.

Lavrov szerint Moszkva nem tudta megjósolni, hogy ezek a szankciók, amelyeket az impotens harag váltott ki, kiterjednek a sportmozgalomra, a kultúrára, és befolyásolják az emberek közötti kapcsolatokat.

“Emlékeznek arra, hogy a korábbi években, amikor az arab, latin-amerikai országok elleni szankciókat jelentettek be, a Nyugat folyamatosan ismételgette, legalábbis a Biztonsági Tanácsban, hogy a szankciók nem az egyszerű emberek ellen irányulnak, a szankciók célja, hogy az állami vezetés érezze a globális közösség nyomását, és változtasson a viselkedésén. Most erről egyáltalán nem beszél senki” – mondta.

Könyvjelző