Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Azok a demokraták, akik nem akarnak határfalat építeni, kerítést építenek az amerikai Capitolium körül
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Faltól falig

Miután évekig ellenezték a déli határ menti fal építését, és még a kormányzat leállását is megakadályozták, a kongresszusi demokraták a saját küszöbükön lévő fizikai akadályokért rajonganak, miközben megfosztják az amerikaiakat ugyanattól a védelemtől.

Vasárnap az amerikai Capitolium rendőrsége megerősítette, hogy Joe Biden elnök keddi, az Unió helyzetéről szóló beszéde előtt visszaállítják ugyanazt a kerítést, amely hónapokkal a tavaly január 6-i zavargások után vette körül a komplexumot.

"Óvatosságból és az Egyesült Államok Titkosszolgálatával együttműködve jóváhagyták a tervet, hogy az Unió Államának beszéde idejére felállítsák a belső kerítést a Capitolium épülete körül" - mondta Tom Manger, a Capitolium rendőrfőnöke egy sajtóközleményben. "Kértem a külső rendvédelmi szervek, valamint a Nemzeti Gárda támogatását is, hogy segítsenek a biztonsági óvintézkedéseinkben".

A kerítés 2021-ben januártól júliusig állt. Legutóbb a szeptember 6. január 6. között szerelték fel. A kordon feltámasztása akkor történik, amikor Washington felkészül a kanadai kamionos konvoj amerikai változatára, amely békésen tiltakozik a koronavírus elleni intézkedések ellen. A járművek várhatóan a hét folyamán érkeznek a fővárosba.

A Nancy Pelosi házelnök utasítására a Capitolium megerősített biztonsági intézkedése azután történt, hogy a demokrata vezető többször is ellenállt Donald Trump elnök határvédelemre vonatkozó követeléseinek, és "erkölcstelennek" nevezte azokat.

"Nem csinálunk falat" - ismételte Pelosi 2019 januárjában a kormány leállása közepette, amelyet az váltott ki, hogy a demokraták nem voltak hajlandók a fal finanszírozását az előirányzatokba foglalni. "A fal erkölcstelenség az országok között. Ez egy régi gondolkodásmód."

A washingtoni politikusok és választóik közötti falakra azonban nyilvánvalóan sokkal nagyobb szükség van.

A demokraták eközben továbbra is ellenzik, hogy a határ menti államoknak is ugyanazt a védelmet nyújtsák, amelyet a fővárosban építettek maguknak. Elnöksége első napján Joe Biden első végrehajtási rendeleteivel bontotta fel a Trump által útjára indított határfal építését.

"Kormányzatom politikája lesz, hogy többé nem irányítanak át amerikai adófizetők dollárjait határfal építésére" - áll Biden rendeletében, akinek kedd esti beszédét határfal védi majd.

Az ország bevándorlási válsága új csúcspontokat ért el Biden alatt, akinek 2020-as kampánya a nyitott határok mellett tett ígéretet, ami arra késztette a dél- és közép-amerikai karavánokat, hogy a demokraták győzelme esetén felkészüljenek az Egyesült Államokba irányuló beutazásra. Biden első hivatali évének tavaszára a déli határon humanitárius válsághelyzet alakult ki rekordmagas átlépésekkel, elfogásokkal és kábítószer-foglalással. A válság csak tovább duzzadt a törvényes reformok hiányában, mint például az olyan típusú biztonsági falak, amelyeket a demokrata politikusok szívesen használnának saját személyes védelmük érdekében.

Forrás: The Federalist

Könyvjelző