Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Bajban a cseh kormány: A szakszervezetek is beálltak a tüntetők mögé ez energia- és élelmiszerárak emelkedése miatt
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Az igazságügyi miniszter szerint, ha nem születik megoldás, forradalom tör ki, ami elsodorja a cseh politikai rendszert.

Bajban a cseh kormány: A szakszervezetek is beálltak a tüntetők mögé ez energia- és élelmiszerárak emelkedése miatt

Egyre nő a nyomás a jobbközépnek mondott, de liberális vonalat követő cseh kormányon. Szombaton legalább 70 ezren tüntettek a kormány ellen az energiaárak és élelmiszerárak elszállása miatt. A katalizátor az volt, hogy a Brüsszelt másoló észszerűtlen szankciózás miatt Csehország vált Európa egyik legdrágább országává energia terén – Prága konkrétan a legdrágább főváros vásárlóerő paritáson.
Hiába jelentette ki nyugati szövetségeseivel a háta mögött Petr Fiala cseh kormányfő, hogy a szombati tüntetők orosz propagandisták voltak, hétfőn a szakszervezetek is jelezték, hogy a tüntetők mellé állnak. Nem véletlenül.

Bár a tüntetésen voltak Putyint éltető transzparensek, a fő üzenet mégis az volt, hogy az emberek nem akarják megfizetni a kormány nyugati narratívába illeszkedő külpolitikájának az árát. Miközben Csehország az Ukrajnát támogató országok rangsorában dobogós helyen van, Európa legdrágább országává vált vásárlóerőre átszámítva.

Mindenképp a helyzet súlyosságát jelzi, hogy már a szakszervezetek is úgy érezték, hogy tarthatatlan az eddigi állapot, mivel az emelkedő energiaárak miatt több tízezer munkahely kerül veszélybe, nem beszélve arról, hogy a munkások bére reálértékben nagy mértékben csökkent: az év második negyedében csaknem az infláció a bérek 9,8 százalékát elégette, a lakosság fokozatosan éli fel tartalékait, a cégek pedig csökkenő fogyasztással és növekvő energiakiadásokkal szembesülnek.

A szakszervezetek újabb tüntetést hirdettek meg október 8-ra. Annak ellenére, hogy a cseh jegybank 2021 júniusa óta 675 bázisponttal emelte az irányadó kamatlábat, így ma 1999 óta nem látott szinten, 7 százalékon áll.

Az ötpárti, törékeny cseh koalíció helyzete azonban erősen ingatag. Egyrészt népszerűtlen döntéseket kellett hozni, másrészt az Ukrajnának küldött fegyverek kapcsán a politikusok enyhén szólva megvezették a polgárokat, és titkokban cselekedtek. Hogy mennyire szolgalelkű a jelenlegi prágai kormány, jól mutatja, hogy az EU soros elnökeként bejelentették, meg akarják nyitni az EU közös menekültrendszerének kérdését…

Maga Fiala is kénytelen volt később enyhíteni kijelentéseit, és a tüntetésen részt vevő putyinisták helyett putyinista tüntetésszervezőket kezdett emlegetni.
A helyzetnek persze erőteljes politikai háttere is van, szeptember 23-án és 24-én felsőházi választásokat tartanak, ahol a Fiala vezette Polgári Demokrata Párt (ODS) 15 százalék körül áll, Andrej Babiš exkormányfő és pártja, az ANO ellenben a szavazatok 30 százalékát szerezheti meg. A cseh kormány a belpolitikai kérdést – hasonlóan a szlovák kormányhoz – az EU kereteiben próbálja majd megoldani.
Ha tehát lesz is árszabályozás, az Brüsszel döntéséhez fog igazodni. A szlovákhoz hasonlóan a cseh kormány is azt állítja, hogy készítenek elő az uniós energiaminiszterek szeptember 9-i találkozója előtt saját megoldási csomagot, de elsősorban “közös európai megoldásban gondolkodnak”.

A helyzet fokozódik, a cseh igazságügyi miniszter, Pavol Blažek néhány nappal ezelőtt a parlament előtt felszólalva arra figyelmeztetett, ha az EU-nak nem sikerül megoldania jelenlegi energiaválságot szeptember 9-én, akkor “veszélybe kerül Csehország politikai rendszere, és forradalom törhet ki”.

Forrás:Körkép.sk

Könyvjelző