Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Balti államok: Öngyilkos üzemmód!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Ha eddig nem gondoltuk volna, hogy polgáraik életével játszanak a volt Szovjetunióhoz tartozó Balti államok!

Balti államok: Öngyilkos üzemmód!
Magyarország átviteli hálózati térképe, magyarországi nagyfeszültségű vezetékhálózat (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Kaboldy, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Ugyanis harminc évvel a Szovjetunióból való kiválásuk, és tizenhét évvel az Európai Unióhoz való csatlakozásuk után, még a mai napig is az orosz villamos hálózatra vannak szinkronizálva, viszont az egységes európai hálózatnak nem részei…

Ehhez képest Litvánia – az Európai Unió ellenében is! – fenntartja a szállítási korlátozásokat Kalinyingrád térség irányába!

Ez bizony óriási öngól lehet, mert az orosz oldalon, konkrétan Moszkvából egyetlen mozdulattal le lehet választani a Balti országokat! Márpedig ebben az esetben villamos energia-hiány lépne fel azonnal! De úgy tűnik, az a felelőtlen litván politikusokat nem zavarja!

Egyebek iránt az Uniótól kaptak a Balti országok egy szemmel jól látható összeget (1,6 milliárd eurót), hogy csatlakozzanak az úgynevezett ENTSO-E hálózathoz, ami lehetőséget adna az orosz függőség mérséklésére, vagy akár teljes megszüntetésre. Igen ám, de ez a beruházás mai állása szerint csak 2025-re valósulhat meg…

Most persze gyorsítanak, de ha egy évvel korábban is végeznek, akkor még mindig van másfél év, amely alatt bármikor „leolthatják a lámpát” Moszkvából!

Nem értjük tehát, hogy mi vezeti a politikusokat, de az biztos, hogy felelőtlenül és polgáraikra tekintet nélkül kormányoznak. Ez arrafelé lehet, hogy megszokott, de nekünk innen Magyarországról végtelen nagy ostobaságnak tűnik.

Nem lett volna lehetőség az összekötésre korábban? Dehogyis nem! Csakhogy az orosz áram sokkal olcsóbb… Így aztán élvezték ennek előnyeit, most meg – amikor szorulnak… – még ők fenyegetik a Kalinyingrádi térséget… Merthogy Ukrajna felé bizony már megvan a kapcsolat, Románia, Szlovákia és Lengyelország felől egy-egy, Magyarország irányából pedig három vezetéken.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a gázt tekintve, hanem az elektromos áram tekintetében is Magyarország segíti leginkább Ukrajnát, aki cserébe elnyomja a magyar őshonos lakosságot minden létező eszközzel…

De egyben ez azt is jelenti, hogy a MAVIR a magyarországi villamos rendszer irányítója az, aki a leginkább felel Európa biztonságáért, ha esetleg valami végzetes történne az ukrán hálózaton. Ebben az esetben azonnal meg kell szakítani az összeköttetést a rendszerüzemeltetési elveknek megfelelően.

De vissza a Balti országokhoz! Csak egy kérdésünk van; Ki szeretne olyan országban élni, ahol bármikor elfogyhat az olaj és a gáz, az áramot meg Moszkvából kapcsolgathatják?

itthonrolhaza.hu

Könyvjelző