Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Béke az Egyesült Államokkal csak az „új világrend” után lehetséges
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Oroszország egyik legrangosabb szenátora szerint 2022 a válság éve Moszkva és Washington között

Jelenleg nem valószínű, hogy a Moszkva és Washington közötti viszony megfordítható lenne – állította egy vezető orosz politikus, aki szerint csak akkor lesz kisebb a konfliktus a két állam között, ha új világrend jön létre.

Alekszej Puskov, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese, aki korábban az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke volt, a hét elején az Ukraina.ru-nak adott interjújában kifejtette véleményét a világszínpadon uralkodó jelenlegi hatalmi dinamikáról. 

„Az Egyesült Államok egy hegemón hatalom, amely fokozatosan elveszíti pozícióját a világban ” – állította. "Nagyon súlyos vereséget szenvedtek a Közel-Keleten, elveszítették Szíriát, elvesztették az Afganisztánért vívott csatát, 2021 végén kénytelenek voltak kivonni szinte az összes csapatukat Irakból."

Az orosz szenátor szerint az amerikai tisztségviselők „megpróbálják megőrizni meghatározó befolyásukat azáltal, hogy egyidejűleg, bár eltérő intenzitású konfliktusokat folytatnak Oroszországgal és Kínával”. Puskov megjegyezte, hogy ez ideges környezetet teremt mind Amerikában, mind a világ többi részén.

„Az Egyesült Államok többé nem kezel minket másodlagos hatalomként” – magyarázta. „Kiemelkedő hatalomként kezelnek minket, ezért Oroszországot, nem Kínát említik a Biden-kormányzat egyik fő problémájaként 2022-ben.” Pushkov figyelmeztetett, hogy „a válság éve lesz Washington és Moszkva között”.

Ahogy én értem, most akarják megoldani az „orosz problémát”, vagyis gyakorlatilag egész Európát leigázását, Oroszországot pedig a perifériára szorítva” – mondta. „Pontosan ezért van szükségük Ukrajnára. A következő szakasz egy politikai vagy akár katonai konfrontáció lesz Kínával.”

Pushkov hozzátette, hogy Amerika politikai és pénzügyi elitje „azt hiszi, hogy ők az egyetlenek, akik irányíthatják a világot”, és nem áll szándékában senki mást az élre engedni. „Tehát amíg nem jön létre egy új világrend, amelyben az Egyesült Államok gyengébb és szerepe nem csökken, többé-kevésbé éles politikai konfliktusba kerülünk velük.”

Kijelentései a Kelet és Nyugat közötti egyre feszültebb ellentét közepette hangzottak el, magas rangú amerikai tisztviselők azzal vádolják Moszkvát, hogy egy inváziót megelőzően csapatokat és hardvereket gyűjtött össze az ukrán határ közelében. A múlt héten Biden újabb szankciókkal fenyegette meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov óva intett egy ehhez hasonló lépéstől a hónap elején, és kijelentette, hogy „az államfővel és Oroszország vezetőjével szembeni szankciók kivetése… olyan intézkedés, amely a kapcsolatok megszakításához hasonlítható”.

Forrás:RT

Könyvjelző