Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Bennett szerint Putyin nem tűnt se őrültnek, se dühösnek
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Bennett útjának tényleges hátteréről és az orosz elnökkel való találkozóról meglehetősen kevés információ került napvilágra, így a héber nyelvű médiában ismét megindultak a találgatások és a névtelen forrásokra való hivatkozások.

Bennett szerint Putyin nem tűnt se őrültnek, se dühösnek

A különböző tévécsatornák vasárnap este nevét elhallgató tisztviselőre hivatkozva megemlítették, hogy a miniszterelnök állítólag azzal a benyomással távozott Moszkvából, hogy Putyin racionálisan tárgyalt, cáfolva azokat a nyugati értékeléseket, amelyek szerint az orosz elnök elbizonytalanodott és nincs a legjobb állapotban.

A13-as csatorna Bennetthez közel álló forrásra hivatkozva úgy tudja, hogy a miniszterelnök szerint Putyin „nem hirdet összeesküvés-elméletet, nem irracionális, és nem is szenved dührohamoktól.”

Elemzők szerint Bennett váratlan útja ugyan nagy vakmerőségnek számított, ugyanakkor a riportban idézett diplomáciai forrás arra utalt, miszerint a miniszterelnök meglehetősen óvatos volt Putyinnal szemben, tudván, hogy az orosz elnököt eleve „nem érdekli sem a tűzszünet, sem az életmentő humanitárius folyosók ügye.”

A 12-es csatorna, Bennetthez közel álló forrásoktól szerezve az információt úgy tudja, hogy az Egyesült Államok támogatásáról biztosította a miniszterelnököt, mondván, hogy a találkozó során kihasználhatja Izrael mindkét féllel fennálló jó kapcsolatát a harcok befejezését illetően.

Ugyanezen források szerint azonban Putyin megerősítette a találkozón, hogy nem hajlandó befejezni az ellenségeskedést csakis Ukrajna demilitarizálása árán. 

Az előzményekről annyit mindenesetre lehet tudni, hogy Bennett a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadójával, Jake Sullivannel valóban egyeztetett pénteken. Másrészről Oroszország diplomáciai csatornákon közölte Izraellel – annak ellenére, tudják hol tartózkodik Zelenszkij, aki legalább három merényletet élt túl a múlt héten -, inkább élve szeretnék elkapni.

A Kan közszolgálati hírcsatorna szerint Bennett a kormány vasárnapi ülésén nem sok részletet osztott meg a miniszterekkel folytatott megbeszéléséről, de megnyugtatta őket, hogy „teljes mértékben” egyeztetett az amerikaiakkal.

Más források úgy tudják, hogy Bennett a kabinet minisztereinek szóló beszámolója során azt hangsúlyozta, hogy nem vázolt fel Putyinnak konkrét közvetítési tervet, ehelyett inkább a felek közötti üzenetek közvetítésben vállalt szerepet – , legalábbis egyelőre.

Forrás: neokohn.hu

Könyvjelző