Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Bennett szerint Putyin nem tűnt se őrültnek, se dühösnek
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Bennett útjának tényleges hátteréről és az orosz elnökkel való találkozóról meglehetősen kevés információ került napvilágra, így a héber nyelvű médiában ismét megindultak a találgatások és a névtelen forrásokra való hivatkozások.

A különböző tévécsatornák vasárnap este nevét elhallgató tisztviselőre hivatkozva megemlítették, hogy a miniszterelnök állítólag azzal a benyomással távozott Moszkvából, hogy Putyin racionálisan tárgyalt, cáfolva azokat a nyugati értékeléseket, amelyek szerint az orosz elnök elbizonytalanodott és nincs a legjobb állapotban.

A13-as csatorna Bennetthez közel álló forrásra hivatkozva úgy tudja, hogy a miniszterelnök szerint Putyin „nem hirdet összeesküvés-elméletet, nem irracionális, és nem is szenved dührohamoktól.”

Elemzők szerint Bennett váratlan útja ugyan nagy vakmerőségnek számított, ugyanakkor a riportban idézett diplomáciai forrás arra utalt, miszerint a miniszterelnök meglehetősen óvatos volt Putyinnal szemben, tudván, hogy az orosz elnököt eleve „nem érdekli sem a tűzszünet, sem az életmentő humanitárius folyosók ügye.”

A 12-es csatorna, Bennetthez közel álló forrásoktól szerezve az információt úgy tudja, hogy az Egyesült Államok támogatásáról biztosította a miniszterelnököt, mondván, hogy a találkozó során kihasználhatja Izrael mindkét féllel fennálló jó kapcsolatát a harcok befejezését illetően.

Ugyanezen források szerint azonban Putyin megerősítette a találkozón, hogy nem hajlandó befejezni az ellenségeskedést csakis Ukrajna demilitarizálása árán. 

Az előzményekről annyit mindenesetre lehet tudni, hogy Bennett a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadójával, Jake Sullivannel valóban egyeztetett pénteken. Másrészről Oroszország diplomáciai csatornákon közölte Izraellel – annak ellenére, tudják hol tartózkodik Zelenszkij, aki legalább három merényletet élt túl a múlt héten -, inkább élve szeretnék elkapni.

A Kan közszolgálati hírcsatorna szerint Bennett a kormány vasárnapi ülésén nem sok részletet osztott meg a miniszterekkel folytatott megbeszéléséről, de megnyugtatta őket, hogy „teljes mértékben” egyeztetett az amerikaiakkal.

Más források úgy tudják, hogy Bennett a kabinet minisztereinek szóló beszámolója során azt hangsúlyozta, hogy nem vázolt fel Putyinnak konkrét közvetítési tervet, ehelyett inkább a felek közötti üzenetek közvetítésben vállalt szerepet – , legalábbis egyelőre.

Forrás: neokohn.hu

Könyvjelző