Karpatria
2022. 11. 03.
Az USA és a szaúdi hírszerzés szerint Irán két napon belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát

A vészhíreket az Egyesült Államok hozta nyilvánosságra, valamint azt írták, habozás nélkül be fognak avatkozni saját érdekeik és partnereik védelmében.

2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

– közölték amerikai tisztviselők több médiummal, utalva arra, hogy a törekvés gyakorlatilag “felül fogja vizsgálni” a Kijevnek történő fegyverszállítás jelenlegi folyamatát.

A parancsnokság székhelye a németországi Wiesbadenben lenne – ahol az amerikai hadsereg európai főhadiszállása található -, és 300 munkatársból állna, akiket Christopher Cavoli tábornok vezetne, aki a hadsereg európai parancsnokságát vezeti – közölték a New York Times és a CNN által csütörtökön idézett, meg nem nevezett tisztviselők.

“A VÁLTOZÁSOK, AMELYEK CÉLJA, HOGY HIVATALOS STRUKTÚRÁT ADJANAK ANNAK, AMI A HÁBORÚ KEZDETE ÓTA RÖGTÖNZÖTT, NAGYJÁBÓL AZ IRAKBAN ÉS AFGANISZTÁNBAN AZ ELMÚLT KÉT ÉVTIZEDBEN ZAJLOTT AMERIKAI KIKÉPZÉSI ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI ERŐFESZÍTÉSEK MINTÁJÁRA” – JELENTETTE A TIMES.


Bár az új egység jelentős változtatásokat kívánna eszközölni a Kijevnek szóló jelenlegi kiképzési és felszerelési programban, Wiesbaden továbbra is kulcsfontosságú eleme marad a rendszernek, mivel a legtöbb ukrán katonát jelenleg az amerikai fegyverekre oktatják ki a városban vagy annak közelében.

Amióta Oroszország február végén csapatokat küldött a szomszédos országba, az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítséget nagyrészt Németországból és Lengyelországból irányítja Christopher Donahue altábornagy, aki tavaly az amerikai erők Afganisztánból való kaotikus evakuálását is felügyelte. Donahue és vezérkara azonban a jövő hónapban hazatér, ami szükségessé teszi egy olyan speciális parancsnokság létrehozását, amely az ukrán csapatok kiképzésére és felfegyverzésére összpontosít.

Az új egységre vonatkozó javaslatot eredetileg Tod Wolters tábornok vetette fel a konfliktus korábbi szakaszában, Cavoli pedig “finomhangolta” az ötletet, miután júliusban elfoglalta helyét az EUCOM-nál – írja a Times.

Augusztus végén a Wall Street Journal hasonlóképpen arról számolt be, hogy Washington egy tábornokot kíván kinevezni az ukrajnai fegyveres és kiképző program vezetésére, és azt közölte, hogy a kezdeményezés hivatalos missziói nevet kaphat, valamint “hosszú távú, célzott finanszírozást” az amerikai kormánytól. A lap hozzátette, hogy a változások “változást jelentenének az ukránok kiképzésére és támogatására évek óta irányuló, nagyrészt ad hoc jellegű erőfeszítésekhez képest”.

Az Egyesült Államok idén eddig közel 17 milliárd dollár értékű fegyverszállítást engedélyezett az ukrán hadseregnek, a támogatás túlnyomó többségét az ellenségeskedések februári eszkalálódása óta hagyták jóvá. Bár nagy mennyiségű felszerelés és lőszer közvetlenül a meglévő készletekből származik, a Pentagon fegyveripari vállalkozókkal is együttműködik, hogy fegyvereket gyártsanak kifejezetten Kijev számára, beleértve a hét elején bejelentett 18 vadonatúj, nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszert (HIMARS) – a Washington által eddig biztosított egyik legnagyobb hatótávolságú platformot.

Könyvjelző