Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Az elnök kifejtette, hogy Oroszország azt tervezi, hogy minden “kompromittált” valutát elhagy a fizetési elszámolásokban. Hozzátette, hogy számos nyugati ország törvénytelen döntése, amely Oroszország vagyonának befagyasztásáról szól, lerombolt minden bizalmat a valutáik iránt.

Úgy döntöttem, hogy a lehető legrövidebb időn belül végrehajtok egy intézkedéscsomagot, hogy az úgynevezett barátságtalan országoknak szállított földgázunkért való fizetésekben – igen, kezdjük ezzel – orosz rubelre cseréljük, vagyis felhagyunk minden kompromittált valuta használatával a tranzakciók lebonyolításában” – mondta az orosz elnök.

“Nincs értelme, hogy az EU-ba és az USA-ba szállítsuk az áruinkat, és dollárban és euróban fizessék azt ki” – tette hozzá.
Putyin egy hetet adott a központi banknak és a kormánynak, hogy meghatározzák az orosz gázimportőrök számára a hazai piacon történő rubelvásárlási műveletek menetét.

Az elnök hozzátette, hogy Oroszország továbbra is a szerződésekben foglalt mennyiségeknek és árképzési elveknek megfelelően fog gázt szállítani. Csak a fizetés pénzneme fog változni.
A bejelentés hatására megugrott a gázszállítási szerződések ára a TTF európai csomóponton – idézte a Forbes Russia az Intercontinental Exchange adatait. A szerdai kereskedés során a gáz ára megawattóránként (MWh) 97 euróról 108,5 euró/ 1MWh körüli összegre emelkedett, de az elnök beszéde után további 10 euróval 118,75 euró/ 1MWh-ra ugrott, majd délután 13 órára (GMT) 114 euró/ 1MWh-ra esett vissza.

Az elmúlt hónapban Oroszországot az ukrajnai katonai művelet miatt több körben is példátlan nemzetközi szankciókkal sújtották. Az USA, az EU és szövetségeseik többek között elvágták az országot pénzügyi rendszereiktől, korlátozták a dollár- és euróügyleteket, és befagyasztottak mintegy 300 milliárd dollárnyi orosz devizatartalékot külföldön. Ugyanakkor továbbra is vásároltak orosz olajat és gázt.

Forrás: Orosz Hírek

Könyvjelző