Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Ebből a helyzetből Ukrajna nagyon vesztesen fog kikerülni. Józan, higgadt helyzetelemzés a háborúról.
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

A háború 127. napján Kis-Benedek József katonai szakértő szerint az már látszik, hogy Ukrajna elveszíti a háborút. Szerinte az év végéig tűzszünet lesz, és megkezdődnek a tárgyalások. De vajon Putyin más országokat is megtámadhat?

Ebből a helyzetből Ukrajna nagyon vesztesen fog kikerülni. Józan, higgadt helyzetelemzés a háborúról.
Kremencsuk, 2022. június 28.

Azt azonban nem tartja valósszínűnek, hogy az agressziót ezt más országokra is kiterjesszék, ahogy a brit hírszerzés valószínűsíti. "Az már egy kemény dolog lenne, ha nyugat felé mennének". Egyrészt szembe kerülnének a NATO-val, benne az Egyesült Államokkal, amiből egy európai és azon is túli háború kerekedne, "világháborúként nevezhetnénk, ami senkinek nem lenne jó" - mondta Kis-Benedek. Szerinte ilyen nem is fog bekövetkezni. Ugyanakkor fenyegetésekkel lehet találkozni. Ezek között említette orosz részről a Fehéroroszországgal való erősödő kapcsolatokat, a másik oldalról a NATO részéről is. 

Szerinte a NATO mostani lépéseit Oroszország részéről ellenlépések követik majd, de az nem fog odavezetni, hogy a fegyveres küzdelembe más országokat is bevonjanak. A feszültség fokozódni fog, állapította meg a szakértő.

A háború iszonyú pénzeket emészt fel, ezért Kis-Benedek József úgy látja, hogy Ukrajna nem tudja finanszírozni, ezért ha nem érkezik támogatás, nem tudnak majd mást tenni, és megadják magukat. Egy ilyen megállapodás, nem azt jelenti szerinte, hogy visszaadnak minden területet, és folytatják az életet, mintha mi sem történt volna.

Oroszország hadereje 900 ezer fő, Ukrajnáé 220 ezer, ez hatszoros különbség, és az oroszok még további haditechnikai eszközöket is be tudnak vetni: ráadásul Oroszországban hivatalosan még nincs is háború. Kis-Benedek József szerint Oroszország olyan előnyös helyzetben van, amit kihasznál és ki is fog használni. Képesek a háborút folytatni, nincs olyan probléma, ami az ukránoknál megvan, állapította meg a katonai szakértő.

A nyugalmazott ezredes szerint az év végéig még elhúzódik a háború, de szerinte a tárgyalások még a tél beállta előtt elkezdődnek. "Először is tűzszünet, majd a tárgyalások: előkészületek most is vannak a háttérben" - tette hozzá. "Ebből a helyzetből Ukrajna nagyon vesztesen fog kikerülni": a keleti országrészt már elveszítette, a déli részt pedig valószínűleg egészen Odesszáig elveszíti, esetleg Transznisztriáig is elmennek. "Északon meglátjuk, mi lesz például Harkivval, amiről korábban lemondtak, de most megint támadják" - mondta.

"Krímet felejtsük el", szerinte ez az oroszok részéről nem tárgyalási téma, és ha Herszonig eljutottak, "visszalépésre nehéz számítani", mivel az oroszok már elkezdték megszervezni a közigazgatást is. "Őszig kiderül, meddig mennek tovább", de szerinte a déli területek is megszerzik "kemény harcok árán". 

Kis-Benedek megemlítette, hogy vannak országok és cégek, amiknek a háború hasznos, mint például az Egyesült Államok, ahol "gyakorlatilag lecserélik a fegyverzetüket, megszabadulnak azoktól a régi dolgoktól, amik kivonásra kerültek a haderőből". Ez tehát a háború előnye, mondta, de hozzátette, hogy az már más kérdés, hogy újakat fognak helyette rendszeresíteni, de a szakértő szerint "ez az élet rendje".

A magyar kormány Kis-Benedek József szerint nem egyértelműen politikai okokból nem ad fegyvereket Ukrajnának, hanem mert nincs mit. "A magyar honvédség annyira le van épülve, eladtak mindent, újjá kell építeni, és nagyon alacsony szinten kell kezdeni az építkezést". Beszélt azokról a korszerű harci eszközökről, amiket a magyar honvédség megrendelt, de még nem érkeztek meg. "Nekünk inkurrenciánk nincsen", azaz a régi harci eszközöket nem tudják eladni, "mert ócskavasnak számítanak és senkinek nem kell".

KLUBRÁDIÓ

Könyvjelző