Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Elkészült Moszkvában a barátságtan országok fekete listája
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Nu pogogyi!

Elkészült Moszkvában a barátságtan országok fekete listája

Az orosz kormány honlapján hétfőn közzétették azoknak a külföldi államoknak a listáját, amelyek Oroszország szerint „barátságtalan cselekedeteket” követtek el „Oroszországgal, orosz vállalatokkal és állampolgárokkal” szemben.

A „barátságtalannak” tekintett országok, nemzetközi szervezetek és területek között szerepelnek „Ausztrália, Albánia, Andorra, az Egyesült Királyság, beleértve Jersey-t, Anguilla-t, a Brit Virgin-szigeteket, Gibraltár, az Európai Unió tagállamai, Izland, Kanada, Liechtenstein, Mikronézia, Monaco, Új-Zéland, Norvégia, a Koreai Köztársaság, San Marino, Észak-Macedónia, Szingapúr, az Egyesült Államok, Tajvan, Ukrajna, Montenegró, Svájc, Japán”.

Egy vasárnapi kiegészítő jogszabály kimondja, hogy az orosz állampolgároknak és vállalatoknak külön engedélyt kell kérniük, ha „barátságtalan” külföldi szervezetekkel üzletelnek.

A lista egy törvénysorozat részeként készült, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök szombati rendeletét követi, amely

„ideiglenes gazdasági intézkedésekről szólt az Orosz Föderáció pénzügyi stabilitásának biztosítása érdekében”.

 A lista által végrehajtandó intézkedések között szerepelt az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy az orosz állampolgárok, vállalatok és állami szervek rubelben fizessék vissza a külföldi hitelezőket.

 

Könyvjelző