Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

ELLOPTÁK A HADSEREGNEK GYŰJTÖTT DOLLÁRMILLIÓKAT AZ UKRÁN JÓTÉKONYKODÓK
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Magát jótékony szervezetnek álcázó, valójában a hadseregnek gyűjtött pénzeket eltulajdonító bandát leplezett le a kijevi rendőrség, áll a cripo.com.ua hírében.

ELLOPTÁK A HADSEREGNEK GYŰJTÖTT DOLLÁRMILLIÓKAT AZ UKRÁN JÓTÉKONYKODÓK

A banda egy jótékonysági alapítvány fedezéke mögé rejtőzve ténykedett, derült ki a nyomozás során. Golyóálló mellények, rohamsisakok, éjjellátó készülékek és egyéb fronton nélkülözhetetlen katonai segédeszközökre gyűjtöttek a hadsereg számára. A katonák persze semmit nem láttak és nem is kaptak, mert a banda nemes egyszerűséggel ellopta az adományokat.

A bűnszervezetet egy városi tanácsi képviselő irányította. A 37 éves gyanúsított két segélyközpontot alakított, amelyekben menedzserek, ügyintézők dolgoztak, illetve hívogatták és buzdították a cégeket, vállalkozókat, hogy legyenek hazafiak és támogassák a hadsereget. Majd az alapítvány számlájára befutott összegeket átutalták a saját személyi számláikra és azokról osztották szét egymás között az adományokat. Az ügyfelek győzködése érdekében még videókat is készítettek arról, hogy miként kerülnek átadásra a hadseregnek gyűjtött pénzekből vásárolt eszközök.

A nyomozás során harminc házkutatást tartottak a banda tagjainál és a segélyközpontokban. Rengeteg bizonyítékot találtak és foglaltak le, egyebek között a már felültetett adakozók és a leendő ügyfelek listáját. Legkevesebb 9 millió dollárnyi összeget gyűjtöttek és loptak el a jótékonykodók, akikre akár 12 év szabadságvesztést róhat majd ki a bíróság.

Forrás:cripo.com.ua/KH

Könyvjelző