Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Európa az elmúlt 50 év legsúlyosabb energiaválságával néz szembe.
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Gentiloni biztos szerint hatékony energiaügyi intézkedésekkel megállítható a recesszió. (Akár a Dörmögő Dörmötörnek is nyilatkozhatta volna a biztos. Biztos!)

Európa az elmúlt 50 év legsúlyosabb energiaválságával néz szembe.

Európa elkerülheti a recessziót, ha a monetáris és fiskális politikai tisztviselők megállapodnak az emelkedő energiaköltségek elleni hatékony intézkedésekről - jelentette ki pénteken Paolo Gentiloni, az Európai Bizottság gazdasági biztosa - írja a Bloomberg.

"Ha együttműködünk, a monetáris politika és a fiskális politika, és most egy megfelelő energiacsomaggal, akkor van esélyünk arra, hogy elkerüljük a recessziót" - mondta Gentiloni az európai pénzügyminiszterek prágai találkozója előtt. "Ez kihívás, de lehetséges" - tette hozzá Gentiloni.

Európa az elmúlt 50 év legsúlyosabb energiaválságával néz szembe, mivel Oroszország leállította a gázszállításokat válaszul a Moszkva ellen Ukrajna lerohanása miatt bevezetett nyugati szankciókra. A robbanásszerű infláció felerősítette a megélhetési válságot, és az európai gazdaságokat a recesszió szélére sodorta.

Az európai vezetők tárgyalásokat folytatnak az orosz gázimportra vonatkozó árplafonról, még akkor is, amikor Vlagyimir Putyin elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország leállítja a gázszállításokat Európába, ha árplafont vezet be.

Tavaly az orosz földgáz fedezte az EU gázszükségletének mintegy 40%-át. A legtöbb tagállam talált alternatívát az orosz szállításokra, de a háztartások és a vállalkozások valószínűleg fennakadásokat szenvednek majd az energiaellátásban a hideg téli hónapokban.

Az Európai Központi Bank csütörtökön felfelé módosította az euróövezet bruttó hazai termékének 2022-es növekedésére vonatkozó előrejelzését, de jelentősen módosította 2023-ra vonatkozó prognózisát az ukrajnai háború okozta energiaválsággal összefüggésben. A pénzintézet most arra számít, hogy a gazdasági aktivitás 2022 végén és 2023 elején "stagnál". Az EKB szakértői most 3,1%-os gazdasági növekedést várnak 2022-ben és mindössze 0,9%-ot 2023-ban, szemben a júniusi 2,8%-os, illetve 2,1%-os előrejelzéssel.

"Fennáll a recesszió veszélye" - mondta Yuriko Backes luxemburgi pénzügyminiszter Prágába érkezésekor, hozzátéve, hogy a tisztviselőknek "óriási felelősségük van abban, hogy cselekedjenek, és ne hagyják, hogy ez megtörténjen". "Uniós szinten össze kell hangolnunk lépéseinket, hogy az egyik országban hozott intézkedések ne érintsék a szomszédos országokat. Inflációs stressz alatt állunk, és felelősséget kell vállalnunk a vállalatok és a háztartások támogatásáért" - tette hozzá a luxemburgi pénzügyminiszter.

Forrás: economica.net

Könyvjelző