Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Ez a háború egész Európát szétrobbanthatja
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

– figyelmeztet Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete, aki szerint fegyverekkel kell segíteni hazáját és itt az ideje a világ „deputyinizálásának”. 

Ez a háború egész Európát szétrobbanthatja

– A magyar kormány vezetőinek eddig az volt az üzenete, hogy Magyarország maradjon ki ebből a konfliktusból, és megfontolt, higgadt döntésekre van szükség. Egyetért ezzel?
– (...) Hogy elegendő-e az, amit Magyarország és más partnereink tesznek? Nem. Akkor lehet majd ezt mondani, ha megállítottuk az orosz agressziót, Ukrajnába visszatért a béke, és a nemzetközileg elismert határok között újraépítettük országunkat. De ehhez most több fegyverre van szükségünk és arra, hogy szövetségeseink lezárják Ukrajna légterét, megakadályozva a békés lakosság további bombázását. Nem kérjük, hogy magyar katonák vagy más NATO-tagállamok katonái jöjjenek és harcoljanak helyettünk, de támogathatnak azzal, hogy politikai és szankciós nyomás alá helyezik Oroszországot, és segítenek minket pénzügyileg is. (...) Sokkal kisebb ár ma Ukrajnát megsegíteni fegyverekkel és felszereléssel, mint megvárni, hogy az oroszok elérjék Magyarország határait. Az ukrán fegyveres erők kötelékében harcoló (vagy erőszakkal besorozott - a szerk.) kárpátaljai magyarok szintén részesei ennek a küzdelemnek. (...)

– Orbán Viktor kormánya a háború kitöréséig előnyben részesítette az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok fejlesztését, miközben hátráltatta Ukrajna euroatlanti integrációs törekvéseit. Most viszont támogatja Kijev uniós csatlakozását és a közös európai védelmi lépéseket. Hogyan értékeli ezt az éles fordulatot?

– Amikor Oroszország lerohanta Ukrajnát, olyan választóvonalat jelentett, amelyen számos ország megváltoztatta álláspontját. Magyarország csatlakozása ahhoz a nyolc uniós országhoz, amelyek támogatták, hogy Ukrajna megkapja az EU-tagjelölti státust, a magyar kormány következetes lépése, amiért hálásak vagyunk.

(...) Ami az Oroszországgal való együttműködést illeti, úgy véljük, itt az ideje a világ „deputyinizálásának”. (...) A Müncheni Filharmonikusok éléről menesztették Valerij Gergijev karmestert, Anna Netrebko világhírű operaénekesnő pedig kénytelen volt felfüggeszteni fellépéseit.

A magyar Fradi focicsapata számára becsületbeli ügy kell legyen, hogy ugyanígy tegyen orosz edzőjével.

Európai üzletek és vásárlóik lemondanak az orosz árukról. Hálás vagyok azért, hogy Árukereső.hu portál, a Nanushka divatcég és az Átrium Bisztró példát mutatnak ebben, és erre szólítom fel a magyar bolthálózatokat is.

Ne hívjanak meg orosz művészeket, ne nézzenek orosz filmeket!

Semmilyen Nemzetközi Beruházási Bank, semmilyen Paks 2, gázügy, rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát.
Vannak bűnök, amiket nem lehet válasz nélkül hagyni. Ha szemet hunyunk az embertelenség és a barbárság felett, bele tudunk-e nézni saját gyermekeink szemébe, s örülni az alacsony gáztarifáknak?
(...) Azt kérjük: szakítsanak meg minden gazdasági együttműködést az agresszor állammal, szigeteljék el politikailag, zárják ki nemzetközi szervezeteikből, sport, kulturális, tudományos és üzleti köreikből. 

Forrás: Kuruc.info

Könyvjelző