Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Feszültség a román határon. Tiraszpol megfenyegette Moldovát az EU katonai segélyígérete után
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Tiraspol ingerültségére a moldovai hadsereg korszerűsítésére bejelentett 40 millió eurós uniós támogatás közepette került sor.

Feszültség a román határon. Tiraszpol megfenyegette Moldovát az EU katonai segélyígérete után

Az EU Moldovának ígért, nem halálos fegyverekre és kibervédelemre szánt segélye lángra lobbantotta Tiraszpot, és kampányba kezdett, hogy ez veszélyeztetné a biztonságát.

Moldovának megoldatlan konfliktusa van Transznisztriával. Nyilvánvaló, hogy a moldovai hadsereg megerősítését fenyegetésnek tekintjük magunkra nézve" - mondta a tiraspoli diplomácia vezetője, Vitalij Ignatyev, tudósít a Stiri.md.

"Először is, miért akarják Moldova felfegyverzését, fenyegeti valaki Moldovát?
Azt mondják: Nem, senki sem fenyegeti őt.
Nos, ha senki sem fenyegeti, akkor Moldova felfegyverzésével egyfajta regionális instabilitást teremt" - mondta Ignatiev, hogy üzenetet küldjön Moldova nyugati partnereinek.

A múlt héten a PSRM ((Moldovai Köztársaság Szocialisták Pártja) vezetője, Igor Dodon hasonló nyilatkozatokat tett, amelyekben a semlegesség gondolatát fejtette ki, amelyet a hadsereg szándékos felkészületlenségeként értelmeztek a katonai fenyegetésekkel szemben.

"A Nyugat háborúja Oroszországgal nem a mi háborúnk. A moldovai politikának a szuverenitás és a semlegesség elvein kell alapulnia, a Kelethez és a Nyugathoz fűződő előnyös kapcsolatokon, a nemzeti érdekek figyelembevételével. Ellenkező esetben gazdaságilag tönkretesszük magunkat, és államként eltűnhetünk" - mondta Igor Dodon.

 

Könyvjelző