Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Forradalom Líbiában. Tüntetők betörtek a parlamentbe
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A parlamentet védő biztonsági erők visszavonultak a helyszínről - tették hozzá szemtanúk.
Az "afrikai tavasz" eredménye: hosszú, forró nyár.

Forradalom Líbiában. Tüntetők törtek be péntek este a líbiai parlamentbe Tobrukban, és az épület előtt több tárgyat felgyújtottak, hogy kifejezzék dühüket a líbiai politikai pártok ellen - közölték szemtanúk a Reuters hírügynökséggel.

Tobrukban, Bengáziban és néhány kisebb városban pénteken tüntetések zajlottak a kormány kudarca miatt. Líbiában a Muammar Kadhafit megbuktató 2011-es felkelés óta káosz uralkodik. 2014-ben a keleti és a nyugati frakciók között szakadt szét, mielőtt a 2020-ban megkezdett békefolyamat megpróbálta újra egyesíteni az országot.

Miután azonban a tervezett választásokat decemberben leállították, a keleti székhelyű parlament kijelentette, hogy Abdulhamid al-Dbeibah ideiglenes egységkormánya mandátuma lejárt, és helyére Fathi Bashaghát nevezte ki.

Líbia nyersolajtermelése szinte teljesen leállt a mély válság közepette, amely a legtöbb olajmezőt és kikötőt leállította. A Bloomberg idézi Mohamed Oun illetékes minisztert, aki elmondta, hogy az átlagos termelés 1,2 millió hordóról mindössze 100 ezer hordóra csökkent.A kínálat csökkenése tovább bonyolítja a világpiaci helyzetet, amelynek következtében a nyersolaj ára idén több mint 50%-kal, hordónként 120 dollár körülire emelkedett. Az első hatások már érezhetők, a kereskedők máris magasabb árakat jósolnak a líbiai olajhoz hasonló minőségű északi-tengeri olajért.

libia

A Bloomberg adatai szerint Líbia májusban napi 380 000 hordónyi nyersolajat exportált a két létesítményéből. A második legnagyobb kikötő, Hariga dolgozói szintén kénytelenek voltak leállítani a munkát. Ez akkor történt, amikor a napi 125 000 hordó kapacitású Sarir mezőt teljesen leállították - mondta két, a helyzetet ismerő személy hétfőn.

"A nagyszabású konfliktus kockázata továbbra is magas" - mondta Francois Conradie, az Oxford Economics Africa politikai közgazdásza. Még ha nem is fokozódnak a feszültségek az országban, az olajipar továbbra is a befolyásos emberek beavatkozásának áldozata marad.

 

Könyvjelző