Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Függetlenségének elismerését kéri Transznisztria a Moldovai Köztársaságtól
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Ukrajna, Finnország, Svédország, Moldova, Transznisztria...s ki tudja mi jön még? 

Függetlenségének elismerését kéri Transznisztria a Moldovai Köztársaságtól

Függetlenségének elismerését, a két ország viszonyának rendezését kérte Kisinyovtól a Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság (Transznisztria), miután a Moldovai Köztársaság benyújtotta EU-csatlakozási kérelmét.

A tiraszpoli vezetés felrótta Kisinyovnak, hogy Európai Uniós csatlakozási kérelmét anélkül nyújtotta be, hogy párbeszédet folytatott volna a transznisztriai régióval vagy figyelembe vette volna a véleményét. A hivatalosan Moldovához tartozó szakadár köztársaság külügyminisztere közleményében a két állam helyzetének nemzetközi jogi rendezését sürgette.

A közlemény szerint a Moldovai Köztársaság csütörtökön benyújtott csatlakozási kérelmével azt jelzi, hogy hajlandó alávetni magát Brüsszelnek, és hagyja, hogy területét a Nyugat politikai-katonai és gazdasági célokra használja. Transznisztria párbeszédet kért a Moldovai Köztársaságtól annak érdekében, mint a közlemény fogalmazott, hogy átfogó államközi egyezmény szülessen, amely két független állam békés egymás mellett élését szabályozza. A külügyminiszter az Egyesült Nemzetek Szervezet (ENSZ), az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a teljes nemzetközi közösség segítségét kéri a „több mint harminc éve létező valóság” elismertetésében, abban, hogy a Moldovai Köztársaság tartsa tiszteletben a transznisztriaiak önrendelkezési jogát és diplomáciai kapcsolatokat létesítsen, mint önálló állammal Transznisztriával.

Könyvjelző