Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Gyengítsd Németországot, erősítsd Amerikát!
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

Megdöbbentő titkos memorandumot tett közzé a svéd Nya Dagbladet.

Gyengítsd Németországot, erősítsd Amerikát!

A Pentagonhoz és az amerikai hadiipari komplexumhoz szorosan kötődő RAND Corporation nonprofit globális politikai agytröszt év még az elején készült három oldalas belső tanulmánya világosan felvázolja, hogy az Egyesült Államok tudatosan készült a háborúra, amely beleillett Washington Európával kapcsolatos terveibe. Így utal arra, hogy Oroszország Ukrajna elleni támadása teljesen lerombolja gazdaságát. Szomorú dokumentum, amely alátámasztja az Egyesült Államok eurázsiai politikájával kapcsolatos állításainkat. Ezek után már csak az a kérdés, hogy miért hagyják mindezt az európai politikusok?! A kérdés költői, mindenki adja meg rá magában a választ!

Sokszor elmondtuk, és leírtuk már, hogy nagyjából száz éve az Egyesült Államok stratégiai célja az eurázsiai geopolitikai térség két pólusának, Oroszországnak és a Németország vezette Európának a gyengítése. Ennek magától értetődő útja a két pólus szembefordítása, köztük az árkok mélyítése. Valahogy úgy, ahogy azt jelenleg látjuk. Ezt persze sokan orosz propagandának tartják annak ellenére, hogy ez több amerikai stratégiai dokumentumban és elemzőnél – például a befolyásos STRATFOR-t alapító George Friedmannál – is megfogalmazódik. Így a RAND Corporationnak a svéd lap által közölt, az amerikai gondolkodást híven tükröző tanulmányában is.

„A RAND stratégiai elemzése egyenesen utal az Egyesült Államok Európára vonatkozó terveire. Konkrétan arra, hogy Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt teljesen lerombolja Európa gazdaságát. Ebben központi szerepet kell játszania a Németország jelenlegi kormányának”

A rövid, háromoldalas, még az év elején, 2022 januárjában készült memorandum meglehetősen részletes elemzést ad Európa közelgő gazdasági összeomlásáról, amelyet az Ukrajna elleni orosz támadás vált ki.

Gyengítsd Németországot, erősítsd az Egyesült Államokat

A dokumentum abból indul ki, hogy az Egyesült Államok külső támogatás nélkül nem képes túlélni a jelenlegi gazdasági válságot. A mennyiségi lazítás politikája, és a 2020 óta tartó ellenőrizetlen pénznyomtatás az államadósság jelentős növekedéséhez, és a gazdaság készpénzbőségéhez vezetett. Az amerikai gazdaság egyetlen elérhető forrása a NATO- és EU-kötődések miatt az európai országok gazdasága. Németországnak az Egyesült Államok Ázsia felé fordulásával megerősödő függetlenedése azonban konstruktív politikai konszenzushoz vezethet Berlin és Párizs között, amelyhez csatlakozhat Olaszország és az úgynevezett régi Európa több más országa is. Ha ez a forgatókönyv megvalósul, akkor a „Régi Európa” Amerikai versenytársává válik, és képes ellenállni az Amerika felé orientált kelet-európai országok nyomásának.

A német és az európai gazdaság sebezhetősége

Egy németországi gazdasági válság esetén várhatóan források áramlanak az európai gazdaságból az amerikai gazdaságba. Az európai gazdasági fejlődés üteme teljes mértékben Németországtól függ, a német gazdaság két pilléren nyugszik. Az oroszországi korlátlanul elérhető olcsó ásványi anyagokon, és az olcsó Franciaországból származó elektromos áramon. Az első tényező jelentősége sokkal nagyobb.

„Az orosz szállítások felfüggesztése a német gazdaság, és ennek következtében az EU gazdaságának összeomlásához vezet”
Ehhez jön még az atomerőművek miatt Franciaország függése az oroszországi urán ellátástól. Amennyiben az orosz szállítások ellehetetlenednek, akkor Franciaországot a jelenleg az „ázsiai NATO-hoz” tartozó, Amerika szoros szövetségesének tekinthető Ausztrália és Kanada felé lehet terelni, hiszen csak innen szerezheti be az uránt. Ez a helyzet pedig Amerika befolyását erősíti, lehetővé téve, hogy további nyomást gyakoroljon a készletekre.

Ellenőrzött válság

Az Egyesült Államok leállította az Északi Áramlat 2 beindítását. Németországot teljesen el lehet zárni az orosz energiaellátástól, ha Németország közvetetten részt vesz az Ukrajna és Oroszország között kibontakozó katonai konfrontációban. Az Egyesült Államok ukrajnai lépései ugyanis kétségkívül orosz katonai beavatkozáshoz fognak vezetni. Az előre elkészített szankció csomagok bevezetése elzárja Németországot az orosz nyersanyagokhoz való hozzáféréstől. Ennek garanciája a Zöldek dogmatizmusa, és vezetőinek, Annalena Baerbocknak és Robert Habecknek a hozzánemértése lesz.

Várható következmények

Az orosz szállítás leállítása a német gazdaság és a kulcsfontosságú ágazatok – petrolkémia, kohászat, gépipar – összeomlásához vezet. A veszteség elérheti a 200-300 milliárd eurót. Ez az európai ipar elkerülhetetlen összeomlásához, a növekvő munkanélküliséghez (csak Németországban 400 ezer munkahely), és a képzett európaiak Amerikába vándorlásához vezet. Ez középtávon 7-9 billió USA-dollár többletbevételhez segít majd az amerikai gazdaságot.

Még egyszer, ez a cinikus stratégiai dokumentum még ez év januárjában született.

Forrás: moszkvater.com

Könyvjelző