Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Ha Bennett váratlanul Moszkvába repült, akkor hamarosan valami történni fog...
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök szombat délután életmentésre hivatkozva megtörte a sábátot, és Moszkvába repült, hogy tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az ukrajnai válság diplomáciai megoldásáról.

Ha Bennett váratlanul Moszkvába repült, akkor hamarosan valami történni fog...

Bennett mellett a találkozón, amely izraeli idő szerint délután fél öt körül kezdődött, részt vett Zeev Elkin lakásügyi és építésügyi miniszter is, aki a fordításban segédkezett.

Bennett, az egyetlen nyugati vezető, aki ezekben a napokban találkozott Putyinnal.
Szombaton reggel repült Oroszországba, és várhatóan este tér vissza Izraelbe.

A Fehér Házat is tájékoztatták a találkozóról, sőt az amerikaiak szorgalmazták annak létrejöttét.
Egy forrás megjegyezte, hogy Bennett egyeztetett Németországgal és Franciaországgal is. A forrás azt is megjegyezte, hogy a találkozóra egy hosszú tárgyalássorozat után került sor, amelyet a miniszterelnök a múlt héten folytatott a nyugati vezetőkkel. Törökországot is tájékoztatták a titokban tervezett találkozóról, amely lehetővé tette, hogy a miniszterelnök egy magángéppel átrepüljön a területük felett. A kabinetet és a minisztereket azonban nem tájékoztatták a találkozó előtt, és semmit sem tudtak róla.

A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy Bennett felajánlotta, hogy közvetít Oroszország és Ukrajna között.

Az ukrajnai háború mellett Bennett és Putyin a találkozón az Iránnal kötött nukleáris megállapodásról és Izrael szíriai cselekvési szabadságáról is tárgyaltak, továbbá az izraeliek és a zsidó közösségek konfliktus miatti helyzetéről.

 
Miközben Bennett Moszkvába utazott, Oroszország új követeléssel állt elő az Egyesült Államok felé: garanciákat kell nyújtania arra, hogy az ukrajnai inváziót követően ellene bevezetett szankciók egyáltalán nem vonatkoznak az Oroszország és Irán közötti gazdasági kapcsolatokra.
Most úgy tűnik, hogy az ukrajnai háború ezt megzavarhatja – és ennek talán köze van Bennett Putyinnal folytatott tárgyalásaihoz.

Idan Roll külügyminiszter-helyettes úgy nyilatkozott, hogy

„Magát a találkozót nem akarom kommentálni, de Izrael a kezdetektől fogva azt mondta, hogy támogatja a válság diplomáciai megoldását. A válság kezdetétől fogva mindent megtettünk, amit csak tudtunk.

Aki állandó kapcsolatban áll mindkét féllel azt kérni fogják. És amíg Izrael Államot arra kérik, hogy segítsen a diplomáciai megoldásban, addig szívesen megtesszük”
– mondta.

Naftali Bennett miniszterelnök a moszkvai találkozó után beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – közölte az izraeli miniszterelnök szóvivője.

Bennett a korábbi hírekkel ellentétben még nem utazik vissza Izraelbe, hanem helyette Berlinbe repül, hogy találkozzon Olaf Scholz német kancellárral.

Forrás: neokohn.hu

 

Könyvjelző