Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Ha Ukrajna veszít, a demokrácia veszít! Putyin nem nyerhet!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Mario Draghi olasz miniszterelnök hétfőn kijelentette, hogy az Ukrajnának nyújtott európai támogatásnak folytatódnia kell, és hogy maga a demokrácia kerül veszélybe, ha a kijevi erők veszítenek Oroszországgal szemben.

Ha Ukrajna veszít, a demokrácia veszít! Putyin nem nyerhet!

“Ha Ukrajna veszít, nehezebb lesz fenntartani, hogy a demokrácia hatékony kormányzati modell” – jelentette ki Draghi Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és a Hétek csoportjának (G7) vezetőivel tartott virtuális találkozón Németországban.

Közben az olasz közvélemény ellenzi, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnának, és úgy véli, hogy a nyugatiak és a Nyugat politikája akadályozza a békét.

Megköszönve Zelenszkijnek a “kivételes fogadtatást” Kijevben a hónap elején, Draghi azt mondta, hogy “[Vlagyimir] Putyin orosz elnök nem győzhet”, és hogy a G7-országok “továbbra is egységesen támogatják Ukrajnát”.

Draghi nyilatkozata tükrözi a G7 vezetőinek hivatalos politikáját. Egy hamarosan megjelenő közös nyilatkozatban a vezetők ígéretet tesznek arra, hogy “pénzügyi, humanitárius, katonai és diplomáciai támogatást nyújtanak, és kiállnak Ukrajna mellett, ameddig csak szükséges”.

AZ ÁLLAMFŐK HOZZÁTETTÉK, HOGY UKRAJNÁN MÚLIK, HOGY MIKOR AKAR BÉKÉT KÖTNI OROSZORSZÁGGAL, ÉS AMÍG EZ A PILLANAT EL NEM JÖN, ADDIG FOLYTATÓDNAK A KIJEVNEK SZÁNT FEGYVERSZÁLLÍTÁSOK ÉS A MOSZKVA ELLENI GAZDASÁGI SZANKCIÓK.
Oroszország figyelmeztette az Egyesült Államokat, az EU-t és szövetségeseiket, hogy ne szállítsanak fegyvereket Ukrajnának, mondván, hogy ezzel csak meghosszabbítják a konfliktust.

Draghi támogatásáról biztosította Ukrajnának az uniós tagságra irányuló kérelmét, és a múlt héten az olasz parlamentben elmondta, hogy kormánya továbbra is fel kívánja fegyverezni Kijevet. Az Ukrajna-barát Center for European Policy Analysis szerint Róma állítólag már 150 millió euró (158 millió dollár) értékben küldött nehézgépfegyvereket, páncéltörő rakétákat és légvédelmi fegyvereket.


Az ukrán hadseregnek nyújtott támogatásnak Draghi számára ára van. Az Öt Csillag Mozgalom, Draghi kormányának koalíciós partnere, megosztott a miniszterelnök Ukrajna-politikája miatt: a párt vezetője és Giuseppe Conte volt miniszterelnök ellenzi Ukrajna felfegyverzését és a katonai kiadások belföldi növelését, Luigi Di Maio külügyminiszter pedig több tucat képviselőt vitt el, hogy egy új, Dragihoz hű pártot alapítson.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az olaszok 45-50%-a ellenzi, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnába, 67%-uk pedig a megélhetési költségek emelkedését és az energiaárak emelkedését nevezte meg a konfliktusból eredő legnagyobb aggodalmának. Továbbá, míg az olaszok 39%-a azt mondta a YouGov közvélemény-kutatóinak, hogy Oroszországot tartja “az Oroszország és Ukrajna közötti béke legnagyobb akadályának”, addig 35%-uk Ukrajnát és nyugati szövetségeseit nevezte meg a béke legnagyobb akadályaként. Ez utóbbi arány volt a legnagyobb a megkérdezett európai országok közül.

Orosz Hírek

Könyvjelző