Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Háború Törökország és Görögország között?
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Ezzel a címmel jelent meg a 19FortyFive honlapján egy írás a Dr. Michael Rubintól az American Enterprise Institute (AEI) vezető munkatársától. A szerző török agresszióról ír, és sérelmek soráról. 

Háború Törökország és Görögország között?

Számunkra nagy kérdés, hogy mi történik, ha két NATO-tagállam lép hadba egymás ellen? De nézzük, miért gondolja Rubin, hogy kitörhet a háború a két ország között!

A török ​​agressziótól elszenvedett országok listája hosszú. Törökország elfoglalta Ciprus egyharmadát. F-16-osait és különleges erőit használta örmények ellen. Iraki tisztviselők szerint Törökország mára 68 előőrsöt hozott létre a területén, amelyek mérete a kis szakaszszintű állásoktól a teljes méretű bázisig terjed. A török ​​légierő éjjelenként bombázza Irakot. Törökország etnikailag egész körzeteket tisztít meg Észak-Szíriában – írja Rubin.

De hogy jönnek ide a görögök? Először is – áll a cikkben – Erdogan nyíltan revansista. Igyekszik felülvizsgálni – mindig Törökország javára – az évszázados Lausanne-i Szerződést, amely meghatározta Törökország határait Görögországgal és Bulgáriával.

Másodszor, Törökország gazdasága összeomlik. Erdogan két évtizeddel ezelőtt került hatalomra az inflációval, a török ​​líra gyengeségével és az uralkodó elit korrupciójával kapcsolatos széles körű elégedetlenség hátterében.

Sokan, akik részesei az Egyesült Államok és Törökország kapcsolatának, felismerik, hogy Erdogan milyen problémás lehet, de remélik, hogy a túlkapásokba belefáradt választók egyszerűen kiszorítják őt a jövő évi választásokon – írja a szerző.

Végül; a Biden-kormányzat rosszul sakkozott. Míg Joe Biden jobban ellenállt Erdogan nyájas szavainak, mint George W. Bush, Barack Obama vagy Donald Trump elnök, csapata jelentős visszalépést hajtott végre az elmúlt hónapokban, különösen az F-16-osok törökországi eladásának támogatásával. Talán Biden és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó úgy gondolta, hogy ez megnyugtatja Erdogant az F-35 Törökország elvesztése után, és arra ösztönzi Törökországot, hogy segítsen Ukrajnának.

Valószínűleg háború jön Görögországgal, nem azért, mert Athén bármit is tett, hanem azért, mert Erdogan kétségbeesetten szeretné elterelni a figyelmét a kudarcról és a csődről.

Eddig a cikk. A magunk részéről pedig csak pár észrevétellel szeretnénk élni:

A Nyugat azt gondolta, hogy ha Putyin ellen szankciókat vezetnek be és/vagy kitör a háború, lesznek áldozatok, az oroszok elküldik az elnököt. Ehelyett növekszik népszerűsége…
A Nyugat nem érti meg, hogy egy nem demokratikus világban nem úgy van az, hogy az elégedetlen szavazók leszavazzák az uralkodó elitet. Nyugaton is csak látszat…
A líra elértéktelenedése érdektelen. Aki járt már az isztambuli piacon, tudja, hogy dollár, meg euró van, nem líra – és nem csak ott!
Erdogan önálló Törökországot „csinál”, nem hajlandó alávetettként „működni”, így – mint India – nem politikai irányultság alapján dönt fegyver-beszerzésekről, hanem saját igényei szerint.
Nem gondoljuk, hogy okosabbak lennénk, mint a cikk szerzője, azt viszont igen, hogy jobban megértjük egy olyan ország működését, mint Törökország. A görögök meg jobban tennék, ha az együttműködést választanák.

Kérdés, hogy ez működik egy olyan országgal szemben, amely haderejét tekintve messze meghaladja az Athén által mozgósítható erőt, és nem retten vissza annak használatától.

Forrás: itthonrolhaza.hu

Könyvjelző