Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Halálra éhezteti a kegyetlen rezsim az ujgurokat
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Kína Hszincsiang régiójának hatóságai bocsánatot kértek az élelmiszer- és gyógyszerhiány miatt azokon a területeken, amelyeket egy hónapra lezártak a Covid–19-járvány megfékezésére.

Halálra éhezteti a kegyetlen rezsim az ujgurokat

Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület egyes részeit egy hónapra lezárták a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében. Kínát emberi jogi visszaélésekkel vádolják a régióban. 

A Kazahsztánnal határos északi Hszincsiang egy részén, Yiliben napok óta terjednek a kínai közösségi médiában a hiányról és a nehéz körülményekről szóló jelentések, egyesek szerint a helyzetről szóló bejegyzéseket cenzúrázzák. Egy Twitter-felhasználó szerint az ujgur fiatalokat halálra éhezteti a kegyetlen rezsim.

A tisztviselők pénteken elismerték, hogy problémák merültek fel: Liu Csinghua, az érintett terület kormányzóhelyettese azt mondta, hogy a lezárás miatt egyesek nem jutottak kórházi kezeléshez, és gondok voltak az élelmiszerosztással is. Liu a Bloomberg szerint elmondta, hogy a helyi kormányzat „mélységesen sajnálja a koronavírus miatt bevezetett intézkedések emberek életére gyakorolt hatását”, és ígéretet tett a helyzet orvoslására.

Egy bocsánatkérés nem lesz elég
A Kína északnyugati részén fekvő hatalmas Hszincsiang számos etnikai csoportnak ad otthont, köztük a kisebbségi ujguroknak. Kína szigorúan ellenőrzi a területet, mondván, hogy harcol a szeparatizmus és a vallási szélsőségek ellen, miközben számos emberi jogi visszaéléssel vádolják, amelyek célja a többnyire muszlim ujgurok és más csoportok asszimilálása.

A hatóságok a biztonsági apparátust, amelyet a politikai ellenvélemény elfojtására építettek ki Hszincsiangban és más külső területeken, a koronavírus-korlátozásokkal szembeni ellenállás leküzdésére is használják. Kína határait a zéró-Covid-politika miatt gyakorlatilag lezárták, ezért Hszincsiang népszerűsége belföldi turisztikai célpontként megugrott. 

A mintegy 500 ezer embernek otthont adó Yining városát legalább augusztus 11. óta újra lezárták. Urumqi, Hszincsiang fővárosa más területekkel együtt szintén lezárva maradt. A régió szombatra 28 koronavírus-fertőzöttet jelentett, ami a múlt havi napi több mint 400-hoz képest csökkenést jelent.

Forrás: Index

Könyvjelző