Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Hatalmas tüntetés volt Prágában a magas energiaárak ellen
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

 A tüntetők szerint a kormány Ukrajna érdekeit helyezi előtérbe saját állampolgáraival szemben.

Hatalmas tüntetés volt Prágában a magas energiaárak ellen

A szervezők szerint 100 000-en, a rendőrség szerint mintegy 70 000-en tüntettek szombaton Prága belvárosában a magas energiaárak ellen. A tüntetők azzal vádolják kormányukat, hogy nagyobb figyelmet szentel Ukrajnának, mint saját állampolgárainak. A megmozduláson a koalíciós kormány lemondását követelték, kritizálták a Fiala-kabinet Nyugat-barát politikáját. A kormányfő reakciójában azt mondta, hogy mindenkinek joga van tüntetni, ugyanakkor szerinte a tüntetők oroszbarát véleményt fogalmaznak meg, ami szembe megy Csehország és a lakosság érdekeivel.

A több mint háromórás tüntetésen a prágai Vencel téren különösebb rendbontás nem történt. A tüntetők szeptember 28-ra újabb tömegdemonstrációt jelentettek be. A követelések között a magas energiaárakkal szembeni fellépés szerepelt, és arra kérik választott képviselőiket, tegyék lehetővé, hogy rövid távú szerződés születhessen az olcsó fölgáz és kőolaj szállítására.

Fiala kormányfő szerint Csehországban oroszbarát, álhírkampány zajlik, és vannak, akiket sikerül megtéveszteni. Mint elmondta, Oroszország energetikai háborút folytat az EU-val szenben, miközben az előző, Andrej Babiš (ANO) féle kormány nem tett semmit annak érdekében, hogy az ország energetikai kiszolgáltatottságát Oroszországgal szemben csökkentse.

A rendőrség szerint a 70 000 fős tüntetésről időközben a világ nagy hírügynökségei is beszámoltak, köztük az AP, a Reuters, az AFP, a DPA vagy a Bloomberg. Többségük a létszám említésével kezdték híradásukat, majd Petr Fiala cseh kormányfőt idézték, miszerint a tüntetést a szélsőségekhez közeli, oroszbarát erők szervezték, akik Csehország érdekeivel szemben cselekednek.

Video a tüntetésről:

Könyvjelző