Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Hihetetlenül erkölcstelen cselekedet volt az Egyesült Államok és az egész Nyugat részéről
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Tisztelem a bátorságot, de sem a drónok, sem az AK nem segít a harckocsik ellen. Harcolni akarnak Oroszországgal, de az utolsó ukránig, ez számomra hihetetlenül erkölcstelen.

Hihetetlenül erkölcstelen cselekedet volt az Egyesült Államok és az egész Nyugat részéről

Az indiai hadsereg vezérőrnagya, Gagan Diip Bakshi adott kimerítő választ az ukrajnai helyzetre:
Sajnálatos, de ez egy hihetetlenül erkölcstelen cselekedet volt az Egyesült Államok és az egész Nyugat részéről: először Ukrajnát kiképezik, hogy szembeszálljon Oroszországgal, majd azt mondják: "nem fogunk segíteni, inkább szankciókat fogunk bevezetni (Moszkva ellen).
"Most viszont mégis azt mondják: "OK, küldünk Stingereket és Javelineket", ám ezek védekező fegyverek!
Ennek eredményeként már túl késő valamit tenni, ott már háború van. Hogy fogják ezeket a fegyvereket leszállítani? Tengeri kikötőkön keresztül? Oroszország lezárta az összes kikötőt. Nem lehet őket légi úton sem szállítani – az S-400 és az S-500-asok szétlövik őket.
Marad egy szárazföldi útvonal, de amint a szállítmányok átlépik az ukrán határt, (az oroszok) bombázni fogják őket.
Vagyis mindez csak a Nyugat kísérlete arra, hogy hónapokig késleltesse a háború végét, ha nem az év végéig.
Mindez szörnyű csapást fog okozni a globális gazdaságra, amely éppen most kezdett felépülni a világjárványból. Az olaj ára már 100 dollár felett van, és tovább emelkedik, ez gazdasági katasztrófa lesz az egész világ számára – és ezt akarja elérni a Nyugat?

Harcolni akarnak Oroszországgal, de az utolsó ukránig, ez számomra hihetetlenül erkölcstelen. Ez egy egyenlőtlen küzdelem.
Igen, imponál és lenyűgözött [az ukránok] bátorsága, de egy csinos modell, aki egy AK-gépkarabéllyal pózol, inkább színpadi hatást eredményez, mert az AK nem segít a harckocsik ellen. Kérem, ezt értsék meg.

Sem a modellek, sem az AK nem segít a harckocsik ellen.
Igen, az emberek harcolni fognak magukért és hazájukért, de az igazság az, hogy a harcok már folynak a fővárosban, Kijevben. Csak idő kérdése az egész.

És ha a (Nyugat) el akarja odázni a konfliktus végét, akkor milyen mértékben? És ez az ukrán nép érdekében történik? Ha Oroszország célja Ukrajna katonai potenciáljának megsemmisítése, akkor megteszi azt.
Ne hallgassunk a CNN és a BBC híradásaira, amelyek szerint Zelenszkij nyeri meg a háborút: az orosz csapatok már Kijevben vannak. Ha például az indiai harckocsik már elérték Iszlámábádot, gondoljuk azt, hogy Pakisztán nyer? Reálisabban kell megértenünk a katonai helyzetet.

Hihetetlenül erkölcstelen a NATO részéről Zelenszkij kapacitálása, hogy háborúba menjen Oroszországgal az utolsó ukránig. Ki fog szenvedni? Ki szenved most? Ukrajna. Kinek a páncélozott járműveit és repülőgépeit semmisítik meg? Ukrajnáét.

Nem hiszem, hogy ez sokáig fog tartani. Valószínűleg már a vége felé tartunk. A Nyugat csak megpróbálja meghosszabbítani Ukrajna gyötrelmét, arra ösztönözve, hogy fegyveres szépségekkel, hirdetőtáblák segítségével harcoljon Oroszországgal. Ez igazságtalan, elsősorban, az ukrán nép számára. Nem fair civileket harckocsik megtámadására buzdítani.
Az oroszok szándékosan tartózkodnak a véres mészárlástól. De brutális támadást még szervezhetnek. Emlékezzünk a második világháborúra, emlékezzünk Csecsenföldre vagy Afganisztánra – nagyon kemények tudnak lenni.

Meglepődtünk, hogy eddig nem láttunk semmilyen bizonyítékot a tömeggyilkosságokról, bár az orosz tüzérség működik, repülnek a robotrepülők, hatalmas légitámadások folynak – de egyszerűen célzott támadásokat hajtanak végre, hogy elkerüljék a (civilek közötti) járulékos veszteségeket. Csak annyit látunk - "wow, eltalálták a házat!".
De hiszen ha a harcok lakóövezetekben zajlanak, hol esnek be a lövedékek és a golyók? Be a házakba.

Ki kell üríteni a polgári lakosságot, de ők [az ukrán hatóságok] nem engedik el őket – inkább kényszerítik a lakosokat, hogy támadják meg az orosz hadsereget. Igen, ez bátorság, igen, én üdvözlöm és tisztelem ezt a bátorságot. De az [ukrán] vezetés szempontjából nagyon erkölcstelen szándékosan egyenlőtlen csatát provokálni, mert ez csak pusztítást okoz.

Gondoljuk, hogy Oroszországnak nincs módja arra, hogy egyszerűen lefejezze az ukrán vezetést? Amint valaki megnyitja az okostelefont, máris látható lesz. Mi akadályozza meg Oroszországot abban, hogy kövesse a jelet, és rohamosztagosokat küldjön Zelenszkij likvidálására? De eddig még nem tették meg. Miért? Mert céljuk Ukrajna katonai potenciáljának teljes megsemmisítése. Ez a fő céljuk. A rendszerváltás lehetséges, és Zelenszkij is egyszerűen az ország élén maradhat a művelet befejezése után. Ez logikus lenne Oroszország számára, ahelyett, hogy saját jelöltjét Kijevbe vinné egy harckocsin.

Könyvjelző