Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Hírek a diliházból:Hat euróért már jóllakhatunk tücsökből!
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Felhördülhetnek a rovarvédő egyesületek, de sajnos a világszerte jelentkező élelmiszerhiány miatt el kell kezdenünk fogyasztani a kisállatokat is. Japánban már két, ehető rovarokat kínáló automata is áll Nagano prefektúrában.

Hírek a diliházból:Hat euróért már jóllakhatunk tücsökből!

A rovarok tökéletes fehérje-, vitamin-, rost- és ásványianyag-forrást jelentenek és egyelőre még sok van belőlük, úgyhogy kézenfekvő megoldást nyújthatnak, mikor újfajta táplálékforrás után kutatnak az élelmiszertudósok. Az automaták Osawa Asami fiatal vállalkozó nevéhez fűződnek, aki most Takamori városában állíttatta fel a második rovarkiadót, illetve azt mondta, bízik abban, hogy az emberek nyitottak lesznek az újdonságra, és ha nem is táplálkozási céllal, de legalább emlékbe hazaviszik a szárított rovarokat.

Csokis szöcske jól átsütve
A menü 18-féle, olajban jól átsütött állatot kínál különböző ízekben. Van például sós vagy csokiízű tücsök, lárva és szöcske, az árak pedig 6 és 19 euró, azaz körülbelül 2300 és 7500 forint között mozognak. Nem ez az első rovarautomata, ugyanis májusban Osawa már beüzemelt egy másikat Achi faluban, ami olyan népszerű volt, hogy több rovar készlete kiürült. Mind a két masina Nagano prefektúrában található, ami megkönnyítette az automaták népszerűvé válását, ugyanis az országnak ezen a részén egyébként is van tradíciója a rovarevésnek.

Rovarvajas gofri
A Föld növekvő népessége, az éghajlatváltozás miatt romló gazdasági termelés rákényszeríti a tudósokat, hogy új élelmiszerforrások után nézzenek. Lehetnek ezek a metaanyagokból készült új táplálékok vagy az állat- és növényvilág eddig még ki nem próbált lakói. A rovarok amellett, hogy egészségesek, kevésbé ártalmasak a környezetre, mint például a marhák vagy a sertések. Világszerte 130 országban 2 milliárd ember eszik rendszeresen rovarokat, de ehhez nem csak a japánok járulnak hozzá, belga kutatók kifejlesztették a rovaralapú zsírt is, ami egészségesebb alternatívája a vajnak. Daylan Tzompa-Sosának, a Genti Egyetem kutatójának kezdeményezésére a gofri tésztájába keverték a sült/főtt rovarrészeket, rovarzsírt és egyetemistákat kértek arra, hogy teszteljék a sima és a rovaros gofrit. A diákok nem tudtak különbséget tenni és nem is érezték undorítónak az ízeltlábú ételt.

Tőzsdére mehet a tücsök
Az ENSZ élelmiszer-szakértői már évek óta szorgalmazzák a rovarevést, környezetvédelmi (mivel ökológiai lábnyomuk kisebb, mint a többi tányérra kerülő állatnak) és egészségügyi szempontokra hivatkozva is. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, az UN FAO előrejelzése szerint 2050-re az élelmiszertermelésnek 70 százalékkal kellene növekednie, hogy kielégítse a globális igényeket. A Barclays befektetési bank szerint az ehető rovarok piaca fellendülés előtt áll, a prognózisok alapján az iparág tőkéje 2030-ra 6,7 milliárd euróra nő, szemben a 2019-es 850 millió euróval. Úgyhogy aki jó befektetést keres, fektessen a szöcskerészvényekbe.

Könyvjelző