Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Hogyan lehetnek ennyire maflák az oroszok?
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Századszor is megismétlem, elítélem a háborút és az erőszakot. A béke embere vagyok. De nekem is van ellenségem. Az én ellenségem a hazug, manipulatív média.

Hogyan lehetnek ennyire maflák az oroszok?

"Hogyan lehetnek ennyire maflák az oroszok"- furcsállom napjában a nyugati média (és romániai seggnyalóik) híreit hallva- "hogyan lehetnek annyira tökbunkók, hadviselésben teljesen nullák, hogy ők kizárólag az ukrán civileket, a kórházakat, iskolákat támadják, ahelyett hogy a bátor ukrán katonákkal mérkőznének, mint férfi a férfival?

A hírek ugyanis állandóan ezt ismétlik, ártatlan emberek lakóházait bombázzák az oroszok, legfőképpen az iskolákat, óvodákat, meg a kórházakat. Zelenszkij elnök ha megszólal, ugyanerre ráncolja a szemöldökét, lírai szöveggel érzékesíti-súlyosbítja (jó színész, kiválóan játssza az amerikaiak által ráírt szerepet), valamennyi orosz született gyilkos, pusztítja az ukránok ártatlan népét, aki nem is harcolna, csak békésen akar éldegélni.(Na, azért hozzáteszi, gyorsan menjenek haza az oroszok, mert ők bizony készek azonnal az Úristenhez küldeni valamennyit ítéletre)

Na, ismétlem, én sehogy sem értem, miért nem hadakoznak az oroszok az ukrán katonákkal, miért csak kizárólag a civileket lövik (ahogy napi 24 órán át ömleszti ránk a média).
Mi bajuk nekik például Volodimir tatussal, aki éppen a tyúkjait eteti, miért lövik szétr még az istállóját is? Mi bajuk nekik Maruszja nélnivel, akit ahogy meglátnak, hogy hetedik emeleti garzonja teraszán a pórtörlőjét rázza, rögtön neki céloznak-eresztenek egy millió dolláros rakétát?
Én azt mondom, legyenek férfiak az oroszok, és az ukrán katonákkal harcoljanak, ne bántsák azokat a legatyásodott beteg öregeket (mint akik úgy néznek ki mint Joe Biden) a kórházban, meg aggmenházban, a fözőcskélő néniket, tanuló gyermekeket, ne, becsületes harcot vívjanak, kizárólag csak fegyveres férfiakkal. Támadják rakétáikkal, bombáikkal az ukrán katonai támaszpontokat, védett erődítményeket, bunkeres laktanyákat.

Na, de hol vannak ezek? Hol a katonai támaszpont? Hol vannak az ukrán katonák?
Ja, hát éppen az óvodaablakból lőnek, a kórházablakokban ülnek orvlövészeik gyilkolászó kedvükben, kórházból irányítják a lövedékeket, iskolában a lőszerraktáruk.
Azok abban bíznak, hogy jó helyen rejtőznek, Putyin nem meri rájuk rugni az ajtót.

U.I. Századszor is megismétlem, elítélem a háborút és az erőszakot. A béke embere vagyok. De nekem is van ellenségem. Az én ellenségem a hazug, manipulatív média.

Pál Antal Murgu

Könyvjelző