Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Hurrá! Megérkeztek az első, majomhimlő elleni vakcinák Európába.
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy kedden elkezdődött a majomhimlő elleni vakcinák leszállítása.
A vakcinákat a Bavarian Nordic nevű cég gyártotta.

Hurrá! Megérkeztek az első, majomhimlő elleni vakcinák Európába.

A bizottság honlapján azt írták, hogy eddig 109 ezer dózist szereztek be,

EZEK KÖZÜL AZ ELSŐ 5300 DARAB SPANYOLORSZÁGBA ÉRKEZIK.

Közleményükben arra is kitértek, hogy a koronavírus-vakcinákhoz hasonlóan most is lakosságarányosan osztják el a beszerzett oltóanyagot. A szállítási sorrendet tekintve viszont arra törekszenek, hogy a fertőzés által leginkább érintett tagállamokba érkezzen meg először.

Spanyolország után Portugália, Németország és Belgium lesz a következő tagállam, amely megkapja a vakcinát.

A TÖBBI UNIÓS ÁLLAM JÚLIUSBAN ÉS AUGUSZTUSBAN SZINTÉN HOZZÁJUT AZ OLTÓANYAGHOZ.
Az Európai Bizottság hangsúlyozta, hogy a majomhimlőjárvány májusi kezdete óta a nemrég felállított uniós szerv, az Egészségügyi Szükséghelyzet-felkészültségi és -reagálási Hatóság (HERA) arra törekszik, hogy segítse a tagállamoknak a majomhimlő terjedésének megakadályozását. A mostani egyben az első olyan alkalom, amikor közvetlenül az uniós költségvetés terhére vásárolnak oltóanyagot a tagállamoknak – írták a közleményben.

Hány fertőzött van Magyarországon?
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legutóbbi adatai szerint tizenkét igazolt fertőzöttet tartanak számon Magyarországon. A fertőzés terjedését az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak tartja, amire többek között az ad okot, hogy – mint arról egy magyar virológus is beszélt nemrég – a vírus akár mutálódhat is. 

Könyvjelző