Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Jordan Peterson éles kritikát adott ki a Twitterről, miután a közösségi média platform a héten kitiltotta őt. Zárolták Peterson fiókját, miután posztolta gondolatait Elliot Page transznemű színésznőről.

Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet

„Néhány nappal ezelőtt egy ingerült tweetet írtam válaszul az egyre hevesebbé váló kultúrharc frontjának egyik legújabb eseményére. Egy Ellen – Elliot Page nevű színésznő – színész döntésére reagálva. Azért alkalmazom ezt a kínos és lehetetlen elnevezési stílust, mert mostanában ez láthatóan kötelező, és valószínűleg rosszul csinálom… Próbálok valamit mondani” – kezdte válaszát Peterson.

„Ennek következtében lényegében kitiltottak a Twitterről. Azt mondom, kitiltottak, bár technikailag csak fel lettem függesztve. De a felfüggesztést nem oldják fel, hacsak nem törlöm a szóban forgó ‘gyűlölködő’ tweetet, és inkább meghalok, minthogy ezt megtegyem”.

Ezután a kanadai pszichológus végigvette, hogy mi állt a tweetben, és szerinte mi lehetett a jogsértés, annak ellenére, hogy a Twitter soha nem pontosította, hogy a szabályok melyik részét sértette meg.

„Emlékszel, amikor a büszkeség bűn volt? És Ellen Page-nek épp most távolította el a melleit egy bűnöző orvos” – állt az eredeti tweetben.

A Twitter magyarázata szerint Peterson megsértette a „gyűlöletkeltő viselkedés” elleni szabályokat, aki ezt a vádat pedig hevesen tagadja.

„Nem támogattam senki elleni erőszakot, és nem fenyegettem senkit” – válaszolta Peterson.

A továbbiakban a büszkeség bűnéről és a Pride hónap problémájáról beszélt.

„Nem tartom a büszkeséget erénynek. Klasszikusan bűnnek tekintik”
– mondta, és kifejtette, hogy a szexuális irányultságunk ünneplése vagy az arra való büszkeség szükségtelen.

Ezután Peterson felvetette, hogy azért tiltották ki, mert a „Juno” film főszereplőjét Elliotot „Ellen”-nek szólította vagyis a korábbi nevén.

„Hogyan érthetnék meg azok, akiknek írok, amit mondtam, ha azt írnám a (férfi) melleit távolították el? Azok férfi vagy női mellek voltak, amiket eltávolítottak?”

– folytatta.

Végül Peterson azt mondta, hogy Page lehet, hogy felnőtt ember, aki képes úgy dönteni, ahogyan azt jónak látja, de hírességként bizonyos fokú felelősséggel tartozik a rajongók felé is.

„Elliot kétségtelenül az ő úgynevezett bátorságával… sok szegény, zavarodott kamaszt – valószínűleg lányt – csábított arra, hogy a kialakulóban lévő pubertáskori szégyenlősségét, zavarát és kellemetlenségeit arra fogja, hogy rossz testben született, és azt higgye, hogy a bátor, önérvényesítő és erkölcsileg csodálatra méltó út a hormonkezelés, a sterilizáció, az élethosszig tartó, drága orvosi komplikációknak és szenvedésnek való alávetettség”

– mondta Peterson, mielőtt rámutatott volna, hogy a transznemű műtétek és gyógyszerek egy 300 millió dolláros iparág részei, amely rohamosan növekszik.

Végezetül Peterson ragaszkodott ahhoz, hogy nem törli a tweetet:

„Kapjátok be, woke moralisták”.

neokohn
„A jelenlegi körülmények között becsületbeli jelvénynek tekintem [a kitiltást]” – tette hozzá.

Könyvjelző