Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Itt van Putyin lapja, ha ezt kijátssza Európa beleroppan
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

380 dolláros olaj!

Itt van Putyin lapja, ha ezt kijátssza Európa beleroppan

Ez akkor következhetne be, ha Oroszország visszavágna a nyugati olajszankciókra - figyelmeztet a JP Morgan. A Bloomberg szerint Oroszország csökkentheti az olajexportot, ennek következtében emelkednének az égbe az árak.

Oroszország napi 5 millió hordó olajjal csökkentheti olaj kitermelését anélkül, hogy ezzel komolyabb pénzügyi problémát okozna a gazdaságnak - írja a JP Morgan elemzése. A világ olajellátása számára azonban ez katasztrofális lenne.

Ha a kitermelés csökkenése csak 3 millió hordó lenne, akkor az olajár túlléphetne a 190 dolláron. A vészhelyzet napi 5 millió hordós csökkenésnél alakulna ki: 380 dollárba kerülne egy hordó olaj.

A G7 államok ársapkát akarnak, hogy mérsékeljék az oroszok bevételeit. Erre válaszul Vlagyimir Putyin orosz elnök dönthet úgy, hogy akkor csökkenti az olajkitermelést illetve az exportot. “Jelen pillanatban a globális olajpiac szűkössége az oroszoknak kedvez” - állapítja meg a JP Morgan.

Hova vezetne a több mint háromszoros áremelkedés?

Jelenleg jellemzően 110 dollár körül van egy hordó Brent olaj ára - bár kedden, április óta először 100 dollár alatt is jegyezték a nyersanyagot -, és így is energiaválság alakult ki a világban. Az USA, amely a világ legnagyobb olajtermelője, azzal szembesül, hogy a hazai benzinkutaknál 5 dollár fölött van a benzinár. Joe Biden amerikai elnök a világ harmadik legnagyobb olajtermelőjét, Szaúd-Arábiát próbálja meg rábeszélni, hogy lényegesen növelje termelését és exportját. Közel-keleti útja során Biden találkozik Mohamed bin Szalman herceggel. Korábban nem kívánt vele kezet fogni, mert a Washington Post szaúdi újságíróját meggyilkolták Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán. Ám szükség törvényt bont, a magas olajár mindenkit zavar a nyugati világban. Ezért találta ki Janet Yellen asszony amerikai pénzügyminiszter az ársapkát.

Csakhogy az olaj ársapka, amely amerikai ötlet, aligha működhet a jelenlegi globális piacon - vélik azok a szakértők, akik a CNBC-nek nyilatkoztak.

“A konstrukció csakis úgy működhetne, hogy ha a legfontosabb termelőket és fogyasztókat közös álláspontra lehetne hozni. Az orosz olaj legfőbb vásárlói jelenleg Kína és India” - nyilatkozta a CNBC-nek Neil Atkinson független olajszakértő. “Ez a két állam óriási mértékben profitál a jelenlegi helyzetből, hiszen az oroszok minden hordó olaj árából 30%-os engedményt adnak nekik.”

A jó lapok az oroszok kezében vannak: “szerintem ez az ársapka ötlet megvalósíthatatlan, mert az oroszok nem fognak nyugodtan ülni és várni a G7 ötletének a megvalósulására. Visszafoghatják az olajkitermelést és a földgáz exportot is, ezzel pedig mélyütést vinnének be a G7-nek.” 

Vadhajtások

Könyvjelző