Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Izrael blokkolta a fegyverek szállítását Kijevbe a Baltikumból
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A Breaking Defense információjára hivatkozva közli a racurs.ua, hogy Izrael megtiltotta a balti államoknak az Izrael által gyártott fegyverek Ukrajnánal való átadását.

Az információ szerint Izrael már a múlt év decemberében jelezte a balti államoknak, hogy nem engedélyezi az általa gyártott fegyverek Ukrajnának való átadását. A tiltást azzal magyarázzák, hogy Izrael nem kívánja megingatni az Oroszországgal kialakult viszonya egyensúlyát.

A Breaking Defense megjegyzi, hogy Izrael szigorú szabályokat állít fel a külföldi fegyverszállítások "végfelhasználóira". Ezek a feltételek jogilag korlátozzák a vásárló ország azon lehetőségét, hogy a berendezést az eredeti gyártó engedélye nélkül harmadik országba szállítsák.

Egy ilyen lépés állítólag az izraeli Rafael cég által vagy izraeli licenc alapján létrehozott Spike páncéltörő rendszerek Ukrajnába történő szállításának tilalmát jelenti.

Észtország és Litvánia Spike LR anti-RPG rakétákat, Lettország pedig LR, LR2, ER és SR módosításokat használ.

Az izraeli-ukrán kapcsolatokat beárnyékolja Izrael érdeke, hogy jó csatornát tartson fenn a Kremllel, ami szükséges ahhoz, hogy Izrael fellépjen Szíriában az iráni fegyverszállítás ellen a libanoni Hezbollah felé vezető úton - írja az újság.
Ezt az információt Izraelben nem erősítették meg hivatalosan.

A lett védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy "Lettország nem tervez izraeli fegyverek küldését Ukrajnába, ezért nem tudjuk kommentálni ezeket az információkat". Egyúttal elismerte az amerikai gyártmányú berendezések küldésére vonatkozó előzetes megállapodást.

A litván védelmi minisztérium szóvivője azt is megjegyezte, hogy a kétoldalú tárgyalásokon nem az izraeli fegyverek Ukrajnának történő átadása volt a hangsúly. Az észt védelmi minisztérium nem reagált a megkeresésre.

 

Könyvjelző