Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Jelentések a diliházból: a Bloomberg szerint Oroszországban beáltt áll a csőd– a Nyugatnak nem kell az “orosz dollár”
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A Főorvos Úr diagnózisa szerint az ápolandóknál pedig beállt az agyérgörcs.

Jelentések a diliházból: a Bloomberg szerint Oroszországban beáltt áll a csőd– a Nyugatnak nem kell az “orosz dollár”

pszich

pszich


A Bloomberg arról számolt be, hogy Oroszország néhány órára van attól, hogy fizessen. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka ugyanis lejár az a türelmi idő, amely körülbelül 100 millió dollárnyi államkötvény-kifizetésre vonatkozik.

Amint az RBC (Royal Bank of Canada) a Bloomberg anyagára hivatkozva közölte, ha a befektetők hétfőig nem kapják meg a pénzt, akkor a „nemteljesítés ténye” megállapítást nyer. A türelmi idő éjszaka jár le.

Amennyiben nem történik meg a kifizetés, akkor

“1918 óta ez lesz az ország első nemteljesítése a külföldi adósság tekintetében” -közölte az RBC.

Anton Siluanov pénzügyminiszter május végén kijelentette, hogy Oroszország továbbra is fizeti külső államadósságát, hogy megőrizze a megbízható hitelfelvevő imázsát.
Siluanov a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) azt mondta, hogy az orosz pénzügyminisztérium továbbra is mindent megtesz azért, hogy a külföldi befektetők megkapják pénzüket az orosz deviza államadósság után.

Mint ismert áprilisban az Egyesült Államok megtiltotta Oroszországnak a külső adósság visszafizetését anélkül, hogy meghosszabbította volna azt az engedélyt, amely lehetővé teszi az orosz államkötvények tulajdonosai számára, hogy kifizetéseket teljesítsenek. Ez az engedély május 25-én lejárt. A londoni Citibank ezután nem volt hajlandó, ügynökségként közreműködni az orosz dollárkibocsátások esetében. Az orosz pénzügyminisztérium ezt a feladatot ezután átadta az Országos Elszámolási Értéktárnak (NSD).

“A nyugati hitelezők először a történelem során fizetésképtelennek akarnak nyilvánítani egy egyébként fizetőképes adóst” – idézi a Life.ru a tíz legjobb orosz bankvezér egyikét.

“Ha ez megtörténik, akkor ez lesz a világtörténelemben az első olyan mulasztás, amit teljes mértékben az vált ki, hogy a hitelező nem hajlandó visszafogadni a pénzét.”
Vagyis Oroszországot úgy akarja a nyugat fizetésképtelennek nyilvánítani, hogy nem fogadja el tőle azokat a dollármilliókat, amelyeket az oroszok egyébként ki tudnak és ki is akarnak fizetni.

Banki szakértők egyébként megjegyzik azt is, hogy Oroszországot további veszélyek emiatt nem fenyegetik, hiszen az ország ellen már bevezették a legerősebb szankciókat, és a nyugati tőkepiacok hosszú időre bezárultak Oroszország előtt.

Könyvjelző