Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Készül a IV.Birodalom? Új Róma Európában?
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A brit miniszterelnök is támogatja Emmanuel Macron szélesebb kontinentális közösségre vonatkozó javaslatát.

Készül a IV.Birodalom? Új Róma Európában?

Boris Johnson Emmanuel Macron európai politikai közösségre vonatkozó javaslatát követve azt javasolta, hogy a regionális egység megerősítése érdekében hozzanak létre egy modern, a római birodalomra emlékeztető, Törökországot és más kulcsfontosságú észak-afrikai államokat is magába foglaló kontinentális közösséget – írja a Financial Times.

A hét elején a G7-ek németországi csúcstalálkozóján az Élysée-palota azt sugallta, hogy a brit miniszterelnök egy kétoldalú találkozó során „érdeklődést” mutatott a francia elnök terve iránt.

Macron javaslata egy olyan politikai közösségről, amely szélesebb lenne, mint a 27 tagú EU, elsősorban arra irányul, hogy

Ukrajnát és más kelet-európai országokat is bevonja a „családba”, még akkor is, ha még nem, vagy talán soha nem lesznek a blokk tagjai.

A francia elnök szerint az új csoport lehetővé tenné, hogy az EU „alapértékeihez” ragaszkodó európai országok együttműködjenek a biztonság, az energia, a közlekedés, az infrastruktúra és a személyek mozgása terén.

A Financial Times szerint az a lehetőség, hogy a Brexit utáni Nagy-Britannia is tagja legyen a javasolt közösségnek, Macron utólagos elképzelése volt, aki francia tisztviselők szerint régóta javítani akarja a kétoldalú kapcsolatokat Londonnal, de Johnsont megbízhatatlan tárgyalópartnernek találta.

 Újságíróknak nyilatkozva, miközben Madridba utazott egy NATO-csúcstalálkozóra, Johnson azzal érvelt, hogy az ötlet először tőle származik, és hozzátette, hogy ő is támogatja az észak-afrikai országokat is magában foglaló szélesebb körű szövetséget.

„Ez az ötlet már akkor felmerült bennem, amikor először lettem külügyminiszter”
– mondta, utalva a 2016 és 2018 között betöltött posztjára.

„Az a véleményem, hogy újra kellene építenünk az egész koncepciót. Szerintem Törökországnak is ott kellene lennie. Szerintem a Maghrebnek is ott kellene lennie, és

szerintem alapvetően a Római Birodalom Mare Nostrumát kellene újjáteremtenünk.”

neokohn

 

Könyvjelző