Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Kormányellenes gyerekkönyvek miatt tizenkilenc hónapi börtönre ítéltek öt logopédust Hongkongban
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Tizenkilenc hónapi börtönbüntetésre ítéltek öt logopédust szombaton Hongkongban, mert lázítónak minősített gyermekkönyveket írtak és adattak ki. Az egyik mesében a szerzők a hongkongi demokráciapárti ellenzékieket bárányokként ábrázolták, akik falujukat védik a rájuk támadó, Pekinget képviselő farkasokkal szemben.

Kormányellenes gyerekkönyvek miatt tizenkilenc hónapi börtönre ítéltek öt logopédust Hongkongban

A szakembereket szerdán nyilvánította bűnösnek a bíróság, mert a vádirat szerint a szeparatizmus eszméjét hirdették, és gyűlöletet, továbbá a kormánnyal szembeni ellenállást szították. Az ítélet a brit gyarmatosítás idejéből örökölt azon törvény alapján született, amelyet a jelenlegi hatóságok általában a máskéntgondolkodók elnyomására használnak, amellett, hogy Peking 2020-ban bevezetett egy másik elnyomó jogszabályt kifejezetten Hongkongra vonatkozóan, a nemzetbiztonsági törvényt. A bíróság indoklásában úgy fogalmazott: mindhárom könyv lázító; nem csupán a szóhasználatuk, “hanem a szavak hatása révén is, amelyek elítélendő hatást idéznek elő a gyermekek fejében”.

Ami azt illeti, meggyőzik őket arról, hogy ők maguk (a gyerekek) a bárányok, a farkasok, akik bántani akarják őket, pedig a kínai és a hongkongi kormány
– írták.  A 25 és 28 év közötti öt vádlott – Lorie Lai, Melody Yeung, Sidney Ng, Samuel Chanés Marco Fong – mindegyike ártatlannak vallotta magát, és sem tanúskodni, sem pedig további tanúkat beidézni nem kívánt. Mindannyian a könyvek mögött álló Logopédusok Szakszervezetének alapító tagjai, több mint egy évig voltak börtönben a tárgyalás előtt. A könyvek 2020-ban jelentek meg, alig egy évvel a demokráciapárti mozgalom hatalmas, gyakran erőszakos tüntetései után. Szombaton Kwok Wai-kin bíró ismét “agymosásnak” nevezte a kiadványokat. Az öt vádlott közül három azt mondta, nem bánta meg tettét.

A 28 éves Melody Yeung még azt is elmondta, hogy még mindig reméli, hogy a bárányok oldalán áll.

Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam több könyvet kiadatni, mielőtt letartóztattak
– mondta a bíróságon. A 27 éves Sidney Ng ügyvédjén keresztül azt mondta, hogy a vád “a civil társadalom megfélemlítését és a hongkongiak egymás ellen fordítását eredményezte”. Az ügyészek azzal érveltek, hogy az illusztrált könyvek “Kína-ellenes érzelmeket” keltenek, és “az olvasók gyűlöletét akarják felszítani az anyaországi hatóságok ellen”. A Reuters brit hírügynökség szerint a könyvek igaz történeteket mesélnek el, köztük a 2019-es demokráciapárti hongkongi tüntetéseket, illetve annak a 12 tüntetőnek a történetét, akik 2020-ban, az ezrek letartóztatásával végződő demonstráció-sorozatot követően motorcsónakkal próbáltak elszökni Hongkongból, de a kínai parti őrség elfogta őket. A 2019-es tüntetések és a hongkongi nemzetbiztonsági törvény bevezetése óta nem volt még példa arra, hogy bírósági tárgyalásig jutott volna el olyan büntetőügy, amely lázító publikációkról szól.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre

Könyvjelző