Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Láthatóan ollószerűen zárják össze erőiket az oroszok
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Erbszt Adrienn - geopolitikai elemző vasárnapi helyzetértékelése

{P1}

Ha van valóságtartalma ennek a térképnek, mely az aktuális katonai állásokat kívánja mutatni, leszűrhető:
- Az oroszbarát Dnyeszter Menti Köztársaság hamarosan szárazföldi összeköttetésbe kerül Oroszországgal. A területen eddig is jelen volt az orosz hadsereg.
- A teljes Fekete-tengeri szakasz bekebelezése - Odesszával együtt - elzárja a tengeri kijárótól Ukrajnát, de a nyugati katonai hajókat is a kijevi kormányerőktől.
- Moldova se nem EU, se nem NATO tag, s hamarosan de jure területe (de facto DMK) már az oroszok által elfoglalt ukrán területekkel lesz határos. Van-e oka félni? Van: Románia szúrja a szemét az oroszoknak Amerika-barátságával és rakétavédelmi rendszereivel, illetve a Dnyeszter Menti Köztársaság helyzetét is stabilizálni akarja valószínűleg Moszkva a maga számára, főként mivel a legutóbbi moldáv választásokon az oroszbarát Dodon alulmaradt az erősen nyugat- és román-barát Sanduval szemben, ez pedig elbizonytalanította a DMK helyzetét is.)
- Mariupol elvesztése az egyik legnagyobb vesztesége lesz az ukrán vezetésnek, hiszen ez a város adott hozzá az ország GDP-jéhez a legtöbbet.
- Láthatóan ollószerűen zárják össze erőiket az oroszok, végzetes katlanokat kialakítva az ukrán katonaság és egyéb fegyveres erők számára.
- A légtér teljes ellenőrzése elvágja Ukrajnát a nyugati légi szállításoktól, legyen szó fegyverekről, vagy humanitárius segítségről. Egyelőre még maradnak a nyugati, szárazföldi határok erre a célra: Moldávia, Románia, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország.
- Láthatóan a Dnyeper folyó két partja a célja az orosz hadseregnek, ha összezárnak, leválasztják Közép-, Dél- és Kelet-Ukrajnát Nyugat-Ukrajnától (beleértve Kárpátalját is). Kérdés, hogy itt megállnak-e, vagy a teljes ország bekebelezése-e a cél? Utóbbi szűrhető le inkább az orosz kormány kommunikációjából, a térkép pedig egyelőre az előbbit mutatja.
- Az ukrán felségvizek megszerzése a Fekete-tengeren jelentősen növeli az orosz haditengerészeti flotta mozgásterét, azonban az itt tartózkodó nyugati tengeri erőkét (pl. USA, Nagy-Britannia) meglehetősen leszűkíti.

Forrás: Erbszt Adrienn Facebook

Könyvjelző