Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Láthatóan ollószerűen zárják össze erőiket az oroszok
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Erbszt Adrienn - geopolitikai elemző vasárnapi helyzetértékelése

Ha van valóságtartalma ennek a térképnek, mely az aktuális katonai állásokat kívánja mutatni, leszűrhető:
- Az oroszbarát Dnyeszter Menti Köztársaság hamarosan szárazföldi összeköttetésbe kerül Oroszországgal. A területen eddig is jelen volt az orosz hadsereg.
- A teljes Fekete-tengeri szakasz bekebelezése - Odesszával együtt - elzárja a tengeri kijárótól Ukrajnát, de a nyugati katonai hajókat is a kijevi kormányerőktől.
- Moldova se nem EU, se nem NATO tag, s hamarosan de jure területe (de facto DMK) már az oroszok által elfoglalt ukrán területekkel lesz határos. Van-e oka félni? Van: Románia szúrja a szemét az oroszoknak Amerika-barátságával és rakétavédelmi rendszereivel, illetve a Dnyeszter Menti Köztársaság helyzetét is stabilizálni akarja valószínűleg Moszkva a maga számára, főként mivel a legutóbbi moldáv választásokon az oroszbarát Dodon alulmaradt az erősen nyugat- és román-barát Sanduval szemben, ez pedig elbizonytalanította a DMK helyzetét is.)
- Mariupol elvesztése az egyik legnagyobb vesztesége lesz az ukrán vezetésnek, hiszen ez a város adott hozzá az ország GDP-jéhez a legtöbbet.
- Láthatóan ollószerűen zárják össze erőiket az oroszok, végzetes katlanokat kialakítva az ukrán katonaság és egyéb fegyveres erők számára.
- A légtér teljes ellenőrzése elvágja Ukrajnát a nyugati légi szállításoktól, legyen szó fegyverekről, vagy humanitárius segítségről. Egyelőre még maradnak a nyugati, szárazföldi határok erre a célra: Moldávia, Románia, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország.
- Láthatóan a Dnyeper folyó két partja a célja az orosz hadseregnek, ha összezárnak, leválasztják Közép-, Dél- és Kelet-Ukrajnát Nyugat-Ukrajnától (beleértve Kárpátalját is). Kérdés, hogy itt megállnak-e, vagy a teljes ország bekebelezése-e a cél? Utóbbi szűrhető le inkább az orosz kormány kommunikációjából, a térkép pedig egyelőre az előbbit mutatja.
- Az ukrán felségvizek megszerzése a Fekete-tengeren jelentősen növeli az orosz haditengerészeti flotta mozgásterét, azonban az itt tartózkodó nyugati tengeri erőkét (pl. USA, Nagy-Britannia) meglehetősen leszűkíti.

Forrás: Erbszt Adrienn Facebook

Könyvjelző