Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Lengyelország a NATO pusztító válaszlépését követeli Oroszország ellen
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A NATO válaszlépésének az Oroszország által Ukrajnában alkalmazott taktikai atomfegyverekre “pusztítónak” kell lennie, de csak hagyományos fegyvereket kell bevetnie, mivel Moszkva fenyegetése nem a szövetség ellen irányul – mondta Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter.

“Legjobb tudomásunk szerint Putyin azzal fenyegetőzik, hogy taktikai atomfegyvereket vet be ukrán földön, nem pedig azzal, hogy megtámadja a NATO-t, ami azt jelenti, hogy a NATO-nak hagyományos módon kell válaszolnia” – állította Rau az NBC News Meet the Press című műsorában szerdán tartott szereplése során.

“DE A VÁLASZNAK PUSZTÍTÓNAK KELL LENNIE. ÉS AZT HISZEM, EZ AZ AZ EGYÉRTELMŰ ÜZENET, AMELYET A NATO-SZÖVETSÉG MOST OROSZORSZÁGNAK KÜLD” – MUTATOTT RÁ A MINISZTER.
Antony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap azt mondta, hogy “szörnyű következményei lennének” annak, ha Oroszország atomfegyvert vetne be Ukrajnában, hozzátéve, hogy ezt az üzenetet már közölték az orosz vezetéssel.

A figyelmeztetés Vlagyimir Putyin egy héttel ezelőtti beszédét követte, amelyben részleges mozgósítást jelentett be Oroszországban, és “a NATO-államok egyes magas rangú tisztviselőit” hibáztatta, amiért azt sugallták, hogy indokolt lenne nukleáris fegyverek bevetése Oroszország ellen.

Az elmúlt héten az Egyesült Államok és a szövetségesek fokozták a hírszerzési adatgyűjtést és a megfigyelést, mivel aggódnak amiatt, hogy az arra utaló jelek, hogy Oroszország atomfegyverek bevetése mellett dönt, “túl későn érkezhetnek” – jelentette kedden a Politico.

 

A hírügynökségnek nyilatkozó amerikai tisztviselők szerint fokozták az Ukrajnában lévő orosz egységek légi, űrbeli és kibertéri megfigyelését, amelyek potenciálisan megkaphatják a Kreml nukleáris parancsát, és különös figyelmet fordítanak Oroszország nyugati Kalinyingrádi exklávéjára is.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a múlt héten megismételte, hogy “nem fenyegetünk senkit atomfegyverrel”. Az újságíróknak az orosz katonai doktrínára hivatkozott, amely kimondja, hogy nukleáris fegyvereket csak akkor lehet bevetni, ha ilyen vagy más tömegpusztító fegyverek célpontja az ország, vagy ha az országot a hagyományos fegyverek által jelentett egzisztenciális veszély fenyegeti.

Orosz Hírek

Könyvjelző