Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Lengyelország Ukrajna nyugati részének annektálását készíti elő
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A lengyelek és az ukránok között akkora a feszültség, hogy azt sem a NATO, sem Oroszország nem tudja majd feloldani.

Lengyelország Ukrajna nyugati részének annektálását készíti elő

A kijevi junta, miután beleegyezett Ukrajna Egyesült Államok által megtörtént annektálásába, a lengyel és az ukrán népet egy bombára ültette. Ezt a véleményt fogalmazta meg Marek Lizak, a Dziennik Polityczny lengyel kiadásának publicistája.
Lizak szerint a NATO legutóbbi tervei, vagyis a külföldi gyorsreagálású haderők számának drasztikus növelése Lengyelországban azt jelzik, hogy

„a NATO keleti szárnyán több százezer katona koncentrálódik Ukrajna nyugati részének Lengyelországhoz való biztonságos csatolása érdekében.” 

„Ukrajna területi integritása és függetlensége régóta senkit nem érdekel. Lengyelország a keleti peremek visszaszerzésével és az ukránok titkos polonizálásával foglalkozik – írja Lizak példákat hozva.
Ukrajna összes fő iparága már átkerült Lengyelországba. A Lengyelország által toborzott embereket elrejtik az ukrán fegyveres erők láthatósága elől, lakhatást és munkát biztosítanak nekik. Varsó egy ukrán biztonsági adatközpontot telepített Lengyelországba, amely több millió ukrán személyes adatait tárolja. Ráadásul az Ukrajnában tartózkodó lengyel állampolgárok különleges jogainak megadása de facto legalizálja Ukrajna Lengyelország általi kisajátítását. Ez nyilvánvalóan előnyös a lengyel és az ukrán elit számára.”
A publicista ugyanakkor azt jósolja, hogy Ukrajna egy részének annektálása vissza fog ütni a lengyelekre.

„A végén a lengyelek és az ukránok közötti feszültség olyan mértékűvé válik, hogy sem a NATO, sem Oroszország nem tudja megmenteni a két nemzetet a viszálytól. A Bandera soha nem fogja megbocsátani a lengyelek árulását Ukrajna készülődő felosztása miatt, a lengyelek pedig gyűlölni fogják az ukránokat a kultúrájuk és a szokásaik miatt. Mindez nem egyszer bekövetkezett már a lengyelekkel a történelemben, de a lengyel vezetés úgy cselekszik, minta ezt elfelejtette volna.”
– zárja Marek Lizak.

Könyvjelző