Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Likvidálni kell a háborúskodó államfőket: Putyin és Zelenszkij is céltábla
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

„Hatalmas szolgálatot tennél így a hazádnak és a világnak” - mondta Lindsey Graham, amerikai republikánus szenátor.

Likvidálni kell a háborúskodó államfőket: Putyin és Zelenszkij is céltábla

„Oroszországban vállalnia kellene valakinek, hogy kiiktatja ezt a fickót. Ez az egyetlen módja annak, hogy véget vessünk a jelenlegi állapotnak” – nyilatkozta az amerikai Fox News hírcsatornának Lindsey Graham (címképünkön). Az amerikai republikánus szenátor a Twitter mikroblogon is megismételte a felhívását, amelyben arra buzdítja Oroszország lakóit, hogy maguk likvidálják Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

„Hatalmas szolgálatot tennél így a hazádnak és a világnak” – folytatta a gyilkosságra uszító döbbenetes nyilatkozatát. Egy másik bejegyzésben azt is hozzátette: „ugyan könnyű mondani, de nehéz véghez vinni. Mégis, ha nem akarsz sötétségben és elzárva élni a világtól, akkor cselekedned kell.” Graham több mint húsz éve tagja a kongresszusnak, ahol a republikánusok katonai és külpolitikai ügyeinek meghatározó alakja, korábban harminc évig jogászként szolgált az amerikai légierőnél.

„Elfogadhatatlan és felháborító az amerikai politikus oroszfóbiája” – válaszolt Graham szavaira Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet. A diplomata szerint az amerikaiak oroszgyűlölete „túlmegy minden határon”, és teljességgel hihetetlen, hogy „egy ország szenátora, amely magát a morális értékek vezetőjének tartja, hogyan buzdíthat terrorizmusra”. A politikus „hivatalos magyarázatot és a sértő nyilatkozat elítélését” is követelte bejegyzésében. Ijesztő, hogy ilyen felelőtlen és szakszerűtlen politikusok lehetnek vezető szerepben Amerikában – tette hozzá.

Egy szerdai rádióműsorban Jean Asselborn, Luxemburg 18 éve szolgáló külügyminisztere is Vlagyimir Putyin orosz elnök „fizikai kiiktatását” és „elpusztítását” emlegette. A diplomata kijelentése miatt komoly kritikákat is kapott, sokak szerint ugyanis „nem helyénvaló egy legitim módon megválasztott külföldi vezetővel szembeni erőszakra buzdítani”. Asselborn később bocsánatot kért és arra hivatkozott, hogy ő csak az erőszaknak szeretne végét vetni, és a „fizikai kiiktatás” csupán „kicsúszott a száján”, és tudja, egy külügyminiszter nem fogalmazhat így.

 

Könyvjelző