Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Magyarország áruló és gyáva, lépése álnok mocsokság
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Andrij Ljubka ukrán költő üzenete

Magyarország letiltotta saját légterében az Ukrajna felé irányuló átmenő légiforgalmat. Ez nem csupán egy barátságtalan gesztus, hanem kimondottan áruló, gyáva cselekedet – írja Adrij Ljubka ukrán költő magyar nyelven a Kárpátaljai magyaroknak szánt üzenetben a közösségi oldalán.

Ez nem csupán egy barátságtalan gesztus, hanem kimondottan áruló, gyáva cselekedet. Éppen akkor, amikor az egész világ bennünket segít, az efféle lépés álnok mocsokság – folyatta bejegyzésében.

Felszólította a kárpátaljai magyarokat, hogy forduljanak a magyar kormányhoz, hogy vizsgálja felül a döntését.

Szó szerint az üzenete:
"Felhívás Kárpátalja magyarjaihoz!
Kárpátaljai Magyarok, Földijeim, Hozzátok fordulok!
Magyarország letiltotta saját légterében az Ukrajna felé irányuló átmenő légiforgalmat. Ez nem csupán egy barátságtalan gesztus, hanem kimondottan áruló, gyáva cselekedet. Éppen akkor, amikor az egész világ bennünket segít, az efféle lépés álnok mocsokság. Különösen olyan állam részéről, amelynek a fővárosát orosz tankok tiporták le 1956-ban.
Arra kérlek Benneteket, Kárpátaljai Magyarok, forduljatok Magyarország kormányához azzal a kéréssel, hogy vizsgálja felül ezt a döntését. Posztoljatok a Facebookon, gyűjtsetek aláírásokat közös levelekhez és petíciókhoz, minthogy van Kárpátalján kettő magyar párt is – eljött az idő, hogy cselekedjetek is! Meggyőződésem, hogy ebben a döntő pillanatban fel kell lépnetek Ukrajna védelméért.
Hiszen közületek mindenkinek van személyi igazolványa Ukrajna háromágú címerével. Ez a ti országotok, és ez a mocsok háború tiellenetek is irányul, ukrajnai magyarok. Sokan szolgálnak közületek a ZSzU-ban, és beíratkoztak a Terobonba is, ti véditek a hazátokat. Ha megsegíti Ukrajnát a magyar kormány, akkor Benneteket is megsegít.
Ma küzdünk és meghalunk az európai értékekért, a szabadságért és méltóságunkért, a választáshoz való jogunkért, az önállóságunkért és függetlenségünkért. Ma harcolunk azért a jogunkért, hogy az Európai Unió tagja lehessünk, és ez a döntésünk teljesen megegyezik a kárpátaljai magyarok érdekével is. Mi mindnyájan azt az álmot melengetjük a szívünkben, hogy bárcsak Ukrajna s az Európai Unió közti határok eltűnnének, hogy mi egyetlen egységes európai családban élhetnénk – és hogy ez akár már holnap megvalósulhatna. Ám ennek érdekében támogatni kell a harcunkat.
Legyünk őszinték: nemcsak arról van szó, hogy Ukrajnát segítsék a Magyarország területén áthaladó fegyverszállítmányokkal, hiszen a szomszédjaink közt vannak megbízható partnereink is, akik bármiféle vonakodás nélkül, feltétlenül támogatnak bennünket ebben a nehéz időben. Hanem, és főleg, az emberi méltóságról van szó – nemcsak a miénkről, de a tiétekről is. Hiszen veletek együtt kell élnünk egyazon országban – egymás szemébe kell néznünk és kezet szorítanunk. Arra van szükség, hogy a háború után majd senkinek se kelljen szégyenkeznie.
Merthogy ez az embert próbáló idő letépi az álarcokat és mindenkit a maga helyére állít. Félrehúzódni vagy a fejünket a homokba dugni most nem adatik meg – állást kell foglalni és az álláspontunkért férfiasan kiállni. Oly férfiassággal kell kiállni, amellyel a mi hadseregünk védelmezi Ukrajna s vele együtt Európa határait. Én meg vagyok arról győződve, hogy ebben az igazságtalan háborúban a kárpátaljai magyarok mind a száz százaléka teljességgel támogatja Ukrajnát.
Ezért tehát azt kérem, hogy nyilvánosan szólaljatok fel ennek érdekében Magyarország és a magyar kormány felé is. Nekünk szükségünk van a ti segítségetekre, drága kárpátaljai magyarjaim!!"

Könyvjelző