Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Mi történt Odesszában 2014. május 2-án?
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Több mint száz ember vesztette életét a 2014.május 2-án Odesszában történt összecsapásokban és a tűzben, amely a Szakszervezetek Házában tört ki. – Az áldozatok között vannak gyerekek is. Az adatokat Oleg Carjov a Dél-Kelet társadalmi mozgalom vezetője közölte.

Mi történt Odesszában 2014. május 2-án?

Elmondása szerint, az ukrán hatóságok mindent megtesznek, hogy elrejtsék bűntettük nyomait:

“Úgy tűnik, hogy az embereket megölték és az, hogy hogyan néznek ki a meztelen nők, feltételezhető, hogy esetleg meg is erőszakolták őket. Ezután pedig benzint öntöttek rájuk és felgyújtották őket” – mondta Carjov.

Korábban Vagyim Szavenko az Odesszai Regionális Tanács képviselője közölte, hogy Odesszában 116 ember pusztult el.

Hozzátette, hogy az áldozatok többségénél égési sérülések vannak a fején és az alkarján. Ez arra utal, hogy az embereket szándékosan égették éghető anyagokkal, hogy ne lehessen azonosítani a holttesteket.

Szavenko meg van győződve arról, hogy – “Az ukrán hatóságok azt az utasítást kapták, hogy elhallgassák a tragédia méreteit, hogy a világ közvéleménye ne értesülhessen arról: Odesszában büntető akciót hajtottak végre oroszbarát állampolgárok ellen.”

Ugyanakkor a kijevi hatóságok hivatalos adatai szerint a tragédia 46 ember életét követelte, és több mint 200-an sérültek meg.

48 embert eddig eltűntként tartanak nyilván

A május 2-ki odesszai összecsapások után, 48 ember nyomtalanul eltűnt és hullaházakban ma is azonosítatlan holttestek vannak – írja az ukrán TSzN honlap.

Az “Antimajdan” több tucat aktivistája halt meg a tűzben a Szakszervezetek Házában, amelyet a Jobb Szektor radikális szélsőségesei és támogatóik gyújtottak fel.

Az Ukrán Belügyminisztérium viszont megpróbálja csökkenteni az áldozatok számát. Őszerintük csak 42 ember halt meg. Az ukrán ügyészség 46 halottról tájékoztatta a médiát.

Ezzel szemben a helyszíni jelentések arról szólnak; hogy az Odesszai Regionális Tanács képviselője Vagyim Szavenko kijelentette; a kijevi hatóságok elhallgatják a tragédia valódi adatait!

Az odesszai adatok szerint; 116 embert öltek meg a Szakszervezetek Házában.

+18! – A következő fotókat, mindenki csak a saját felelősségére nézze meg!

Könyvjelző