Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Miért késlekedik Putyin?
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán számos kérdés felmerül az Olvasókban, amelyek teljesen természetesek. Egyet-egyet igyekszünk megfejteni. 

Miért késlekedik Putyin?

Ebben nagy segítségünkre van Csikós Sándor barátunk és kollégánk, aki hosszú éveket töltött a donbaszi régióban és máshol is szerte Oroszországban. Jó ismerője az orosz népi lelkületnek, de információi, és korábbi tapasztalati révén igyekszik a legnehezebb kérdésekre is kikövetkeztetni a válaszokat, természetesen a megszerzett ismeretek és tapasztalatok mentén.

Ez alkalommal arra kérdésre keresi választ, vajon miért halad ennyire lassan az a művelet a Donbaszban, ami februárban megkezdődött, és vajon miért is torpant meg. A felvetéseket Olvasóink írták és mi azt szó szerint közöljük.

A FELVETÉS:
És nem hiszem hogy ezt így kellene csinálni, hagyni támadni őket. Miért nem engedte Kadirovot nekik menni?? Teljesen más lenne a helyzet Ez az ímmel-ámmal támadunk teljesen felbátorítja a mocskokat, és a rohadék amcsikat. Hisz nincs semmi kemény válaszcsapás, ráadásul kockáztatnak egy nukleáris balesetet ha hagyják tovább lődözni az erőművet. Az amcsik meg egyre jobb fegyvereket adnak nekik, így nemhogy nyernek, de meglehet, hogy nagyon ráfaragnak az oroszok. Reménykedtem, hogy most igazán adnak nekik, de nem inkább magukra húzzák az ellent, ami sosem vezet jóra.

 A VÁLASZOM:
Az nem lenne jó, ha egyedül Kadirovra bíznák a dolgot. Kadirov nagyon derék, becsületes, belevaló srác. Ő azonban csak egy része Oroszországnak. ÉS EZ ITT MOST MÁR OROSZORSZÁG HÁBORÚJA. AZ EGÉSZ LIBERALFASISZTA NYUGAT ELLEN. Ez élet-halál harc. Nem kevesebb függ tőle, mint az emberiség jövője. A mi jövőnk is. Ezért jobb, ha Putyinra bízzuk. A mi dolgunk, hogy támogassuk, az információs (világ)háborúban küzdjünk velük együtt!

Én is, tavalyig, azok közé tartoztam, akik szapulták Putyint. Az érthetetlen húzásai miatt. Sőt hovatovább árulással is megvádoltam.

Aztán ő maga tárta fel az okot. Ő már 2014-ben látta azt, amit én csak sejteni kezdtem. Hogy A DONBASSZ ELLEN MEGINDÍTOTT UKRÁN AGRESSZIÓ VOLTAKÉPPEN A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ ELŐJÁTÉKA. Amilyen a spanyol polgárháború is volt a II. v.h. előtt. Akkor a nyugati liberális hatalmak összejátszottak Hitlerrel, a fasiszta hatalmakkal. Sorsára hagyták a Spanyol Köztársaságot, amelyet egyedül a Szovjetunió próbált segíteni. A fasizmus nyomulását akkor, ezért, nem sikerült megállítani.

Putyin tehát látta, hogy MEGINDULT A LIBERÁLFASIZMUS DÖNTŐNEK SZÁNT ROHAMA A SZUVERENITÁSUKHOZ, NEMZETI IDENTITÁSUKHOZ RAGASZKODÓ ÁLLAMOK TÁBORA ELLEN, AKIK HARCÁT OROSZORSZÁG VÁLLALTA FEL.

Azt is látta azonban, hogy Oroszországnak, abban a 2014-es állapotában kevés az esélye, hogy sikerrel vegye föl a harcot. Putyin tisztában van saját, önmaga által is felvállalt felelősségével. EBBEN AZ ÖSSZECSAPÁSBAN BIZTOSRA KELL MENNIE. OROSZORSZÁG MISSZIÓJA: EREJÉVEL VISSZAKOZÁSRA KÉNYSZERÍTENI a saját orosz-ellenességébe beleháborodott, ön- és közveszélyes liberálfasizmus őrjöngő ámokfutásában.

Ehhez elengedhetetlen a haditechnikai fölény biztosítása. Ez 2014-ben még nem volt meg. Sürgősen nekiláttak új típusú fegyverrendszerek kifejlesztéséhez. EHHEZ IDŐT KELLETT NYERNI, EZÉRT VOLT AZ ÉRTHETETLEN TAKTIKÁZÁS.

Kicsiben ugyanezt a taktikát folytatja AZ UKRAJNAI HADJÁRAT mostani szakaszában is. Oroszország még egyszer – a mai körülmények között meg pláne – nem ismételheti meg 1941 nyarának hibáját.
Akkor a szovjet hadsereg az első hetek harcaiban súlyos vérveszteséget szenvedett. Ha most szenvedne ilyen veszteségeket, az könnyen a vereségéve válhatna: ez a (nukleáris) világháború gyors lefolyású lesz, nem lesz már idő és mód korrigálni.

Putyin tehát – annak érdekében, hogy KÉNYSZERŰ hadjárata minél kevesebb áldozattal járjon az orosz (és az ukrán) hadsereg, valamint az ukrán lakosság körében, SZÁNDÉKOSAN LASSÍTJA AZ ELŐRENYOMULÁST, KIVÁR. Számos esemény a kezére játszik.

Növekszik az elégedetlenség az ukrán hadseregen belül; már Zelenszkij elleni puccsot is rebesgetnek. A jelek szerint Washington is arra készül, hogy lecseréli a mindinkább eszement, már mindenkinek az agyára menő, narkózó, magát már a világ urának képzelő kabarébohócot.
Növekszik az elégedetlenség Európában. Mind többen jönnek rá, hogy az elszabadult infláció, a fűtőanyag- és élelmiszerhiány, a fenyegető válság oka az ukrán háború, a jenkik által Európára erőltetett oroszellenes szankciók (amelyek nem Moszkvát, hanem Európát teszik tönkre).
Amerikában, a NATO országaiban mind nagyobb ijedelemmel konstatálják: annyira szétosztogattak már a fegyvereiket, hogy saját maguknak már nem is maradt. (Miközben a legújabb leleplezések szerint e fegyvereknek jó, ha harmada jut el a frontra).
Úgyhogy nem alaptalan az a számítás, hogy A LIBERÁLFASIZMUS ÉS AZ UKRÁN NACIONALFASIZMUS KÖZÖS FRONTJA BELÜLRŐL HULLIK SZÉT.

Bízzunk benne, hogy ez így is lesz. LÉTÉRDEKÜNK, HOGY OROSZORSZÁG MÓRESRE TANÍTSA a liberálfasiszta tébolyda ön- és közveszélyes őrültjeit. És tegye ezt minél kevesebb áldozattal

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Könyvjelző