Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Németország nemzeti öngyilkosságot követ el
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Egy ökológia-mániától szenvedő elit feláldozta az energia- és élelmiszerbiztonságot a kílmavédelem oltárán – írja Ralph Schoellhammer a Spiked oldalán.

Németország nemzeti öngyilkosságot követ el

A cikk írója lejegyzi, hogy az energiaválság hatására a német kormány a múlt héten úgy döntött, hogy ideiglenesen leállítja két atomerőmű leállítását. Ezzel próbálják biztosítani Németország energiaellátását, miután Oroszország gyakorlatilag leállította a Németországba irányuló gázexportját.

„A német kormány azonban sokkal többet is tehetne, ha komolyan gondolná energiabiztonságának megerősítését. Például hatályon kívül helyezhetné a frackingre (mélyfúrásra) vonatkozó 2017-es tilalmat. Egy 2016-os kormányzati jelentés szerint Németország több mint kétbillió köbméternyi palagázlelőhelyen ül, ami éves gázfogyasztásának hússzorosa. A mélyfúrás reálisan fedezhetné Németország éves gázszükségletének 10 százalékát. Ami még ennél is biztatóbb, hogy a jelentés szerint a fracking Németországban a közegészségügy és a környezet károsítása nélkül végezhető” – írja Schoellhammer.

Jelenleg kemény télnek és jövőnek elébe Németország, a szerző leírja, hogy a német nehézipar akár a termelés visszafogására is kényszerülhet, hogy megbirkózzon a megugró energiaköltségekkel. A gáztól függő európai műtrágyagyártás 70 százaléka leállt. Ez komolyan akadályozhatja a mezőgazdasági termelést 2023-ban, és hatalmas hiányt okozhat az élelmiszerellátásban.

„Németország politikai vezetői mégis úgy tűnik, hogy a zöld ortodoxia iránti elkötelezettségüket mindenek fölé helyezik – beleértve a Németország előtt álló többszörös válság kezelésének szükségességét is”
– írja a közgazdász.

Példának hozza Cem Özdemirt, a német élelmiszerügyi és mezőgazdasági minisztert. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában azt mondta, hogy „

nem szabad visszaélni az éhínség érvével azért, hogy a biológiai sokféleséggel vagy az éghajlat védelmével kapcsolatos kompromisszumokat hozzunk”.
„Itt Özdemir gyakorlatilag úgy utasította el az emberek élelmiszertermeléssel kapcsolatos aggodalmait, mintha azok nem lennének mások, mint a kormánya környezetvédelmi terveinek aláásására tett kísérletek. Így most a német kormány, amely mereven ragaszkodik a zöld programhoz, duplázza öngyilkos politikáját” – írja a szerző.

A cikk leírja, hogy Berlin azt tervezi, hogy 2030-ig a biogazdálkodás arányát Németországban a mezőgazdaság mintegy 30 százalékára növeli. Axel Bojanowski tudományos újságíró rámutat, ez a politika Németországot önellátó gabonatermelőből nettó gabonaimportőrré változtatná.

„Ez globális következményekkel járó katasztrófa lenne. Már láttuk, hogy a nyugati országok azon döntése, hogy elutasítják a hazai gázkitermelést a világpiaci gázvásárlás javára, olyan szintre emelte az árakat, amelyet csak ők engedhetnek meg maguknak – miközben a fejlődő országokban, például Pakisztánban kialszanak a fények.

Németországnak a biogazdálkodás felé való elmozdulása, amelyet várhatóan Európa többi része is követni fog, hasonló hatással lesz a gabona és más élelmiszerek árára”
– írja a közgazdász.

A szerző szerint úgy tűnik ez a német kormányt nem aggasztja.

„A német elit újra és újra az emberi boldoguláshoz szükséges fejlődés útjába állt, korlátozva az élelmiszer- és energiatermelés fejlődését. Mindezt a félelem politikáján keresztül tették, az egymást követő kormányok a gáz, az atomenergia és a genetikailag módosított szervezetek veszélyeivel riogattak.

Csábító a kérdés, hogy mi a veszélyesebb most – az éghajlatváltozás vagy az annak nevében bevezetett pusztító, tudománytalan és ideológiai politika?”


A cikk felidézi, hogy 2004-ben Németország környezetvédelmi minisztere, Jürgen Trittin azt ígérte, hogy a fosszilis tüzelőanyagokról a szén-dioxid-kibocsátásmentes energiaforrásokra való áttérés az átlagos háztartásoknak havonta legfeljebb 1 euróba fog kerülni – „egy gombóc fagylalt árába”.

„Ehelyett az energetikai átállás – mint sok más, a zöldpárti politikusok által szorgalmazott politika – valószínűleg Európa nagy részét elszegényíti”
– írja a közgazdász.

forrás: neokohn

Könyvjelző