Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

Offenzívában a Wagner
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Milyen fontos események történtek az elmúlt napon az észak-donbasszi harctéren? Hogyan áll az aktuális orosz offenzíva a Szeverszk-Szoledar-Artyomovszk/Bahmut vonal mentén? Miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai?

Újabb frontokon próbál ellentámadást végrehajtani Kijev? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója a Szoledar környéki harcok szeptember 13-i eseményeiről.

 

A többi fronton tapasztalható nehézségek ellenére az orosz-szakadár szövetséges erők sikeresen folytatják előrenyomulásukat a szoledari régióban.

▪️A térségbeli előrenyomulás tekintetében a legnagyobb szerepet az orosz Wagner katonai magánvállalat alakulatai játsszák, folyamatosan feltörve az Artyomovszk és Szoledar környéki ukrán védelmi vonalakat.

▪️ In the course of the offensive from the previously liberated Kodema, Wagner’s assault groups stormed the settlements of Mykolaivka and Mykolaivka Druha. A korábban elfoglalt Kogyema térségéből kiindulva a Wagner rohamcsapatai megszerezték a Nyikolajevka és Nyikolajevka-2 települések feletti ellenőrzést is.

▪️ Szintén a Wagner egységeinek sikerült megsemmisíteniük egy nagyobb ukrán megerősített állást az Artyomovszk-Majorszk útvonal mentén. Az elfoglalt pozíciókból kiindulva a védelem szempontjából jelentős Zajcevo körüli Otradovka lehet a következő célpontok.

▪️ Keleti-északkeleti irányból folytatódik az Artyomovszk-Szvetlodarszk autóút mentén történő előrenyomulás, hogy végső soron az ukrán haderőt a Donbasszka elnevezésű transzformátor-alállomásnál tudja a Wagner bekeríteni.

▪️ Az Artyomovszk környéki sikeres műveletekkel párhuzamosan a szövetséges orosz-szakadár haderő a szomszédos Szoledar esetében is folytatja az offenzívát. A Wagner csapatainak sikerült a Bahmutszkoje és Pokrovszkoje települések közti út egy részét elfoglalniuk, miközben a Donyecki Népi Milícia 7. dandárja északi irányból kezdte meg a lakónegyedek megtisztítását. Jelenleg a front a Koszmonavtov utca mentén fekszik.

???? A szoledari front esetében az orosz-szakadár haderő célja nem egy frontális támadás végrehajtása a lakott területek irányába, hanem elfoglalni a települések körüli megerősített állásokat, illetve hídfőállásokat létrehozni. Ezáltal egyszerre több irányból indítható támadás az ukrán védelem ellen, elkerülve a Szeverodonyeck vagy Liszicsanszk esetében tapasztalt hosszúra nyúló, véres városi harcokat.

Forrás: moszkvater.com

Könyvjelző